LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 210 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Laaja terveystarkastuspaketti antaa kattavan kuvan elimistösi terveydestä. Paketin tutkimukset ovat sukupuolineutraaleja eli ne sopivat kaikille. Tutkimukseen voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Saat tulokset Terveyskansioon 1-3 työpäivän aikana.

Huomioi nämä:

Tutkimus ei vaadi paastoa. Näytteenottoa suositellaan klo 8–12 ennen mahdollisen kilpirauhaslääkkeen nauttimista.

Lisäohjeita valmistautumiseen

Terveystarkastuspaketti laaja sisältää 16 tutkimusta, joiden alla on vielä erillisiä osatutkimuksia: 

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

CRP, herkkä

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

Glykohemoglobiini

HbA1c-arvo kertoo glukoosin pitkäaikaisen pitoisuuden veressä.

Alaniiniaminotransferaasi

ALAT (alaniiniaminotransferaasi) on entsyymi, joka kertoo maksan terveydestä. ALAT-entsyymin vapautuessa verenkiertoon sen pitoisuus kasvaa etenkin solujen vaurioituessa, joten sen määrittämistä voidaan käyttää osana maksasoluvaurion ja maksatulehduksen selvittämisessä sekä toteamisessa.

Glomerulusten suodattamisnopeus

Glomerulusten suodattamisnopeus tarkoittaa munuaisten hiussuonikerästen suodatusnopeutta munuaisissa. Tutkimus sisältää myös kreatiniinin (S-Krea) mittauksen. Tutkimusta käytetään munuaisten kroonisen toiminnanvajauksen arvioinnissa. Munuaistoiminnan huononeminen ilmenee GFR:n laskuna.

Tyreotropiini

S-TSH eli tyreotropiini on aivolisäkkeen erittämä ja kilpirauhasta stimuloiva hormoni, joka piiskaa kilpirauhasta tuottamaan tyroksiinia. TSH:n määrittäminen soveltuu hypo- tai hypertyreoosi epäilyn toteamiseen.

S-Lipidit

Lipidit ovat veressä olevia rasvoja ja rasvojen kaltaisia aineita. Tutkimuksella arvioidaan niiden määrää ja profiilia veressä. Lipidit ovat välttämättömiä elimistölle, mutta niiden liiallinen määrä voi altistaa sepelvaltimotaudille sekä lisätä riskiä sairastua sydän- ja aivoinfarktiin. Tutkimus sisältää kokonaiskolesterolin, HDL-kolesterolin, LDL-kolesterolin sekä triglyseridien mittauksen. S-Lipidit -tutkimusta varten sinun ei tarvitse paastota.

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa ja fosfaatin sekä kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta.

Perusverenkuva ja trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

B12-vitamiini, aktiivinen

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäiltäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

Glutamyylitransferaasi

Suurin osa seerumissa olevasta glutamyylitransferaasista on lähtöisin maksasta, joten sen pitoisuuden mittaaminen toimii yleisenä merkkiaineena erilaisten maksasairauksien diagnostiikassa. Glutamyylitransferaasin pitoisuus voi nousta myös lihavuuden ja alkoholin suurkulutuksen seurauksista.

Tyroksiini, vapaa

Tyroksiini eli S-T4-V on kilpirauhasen toiminnasta kertova ja aineenvaihduntaa säätelevä kilpirauhashormoni. Kilpirauhasen tyroksiinin tuotanto voi vähentyä ja lakata, jolloin kyseessä on kilpirauhasen vajaatoiminta.

Kalium

Kaliumia on veren suola, jota tarvitaan lihaksiston ja hermoston normaaliin toimintaan. Sillä on myös aineenvaihdunnallisia tehtäviä esimerkiksi munuaisissa ja sydämessä.

Natrium

Natrium eli Na on elimistölle tärkeä suola, jolla on merkittävä rooli hermostomme toiminnassa ja etenkin nestetasapainon säätelyssä.

Amylaasi

Haimasolut sekä sylkirauhaset tuottavat ohutsuoleen ruoansulatusentsyymiä nimeltään amylaasi (S-Amyl), Amylaasin tehtävänä on pilkkoa ravinnosta saatua tärkkelystä.

Kalsium

Kalsium on tärkeä suola, jolla on monta tehtävää aineenvaihduntaan liittyvissä reaktioissa. Elimistö säätelee kalsiumtasoa tarkasti, koska esimerkiksi kalsiumin sopiva pitoisuus veressä on välttämätöntä lihas- ja hermosolujen normaalille toiminnalle.

Varaa aika näytteenottoon

Puhelimitse 010 326 3260 tai verkkoajanvarauksemme kautta

Laaja terveystarkastuspaketti antaa perusteellisen selvityksen elimistösi terveydentilasta. Nimensä mukaisesti paketti on laajempi versio Terveystarkastuspaketistamme, ja sen sisältämät tutkimukset ovat sukupuolineutraaleja. 

Paketin veriarvoja mittaavat testit kertovat immuunijärjestelmän vahvuudesta sekä munuaisten, maksan, haiman ja kilpirauhasen toiminnasta. Lisäksi veriarvot auttavat arvioimaan sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.  

Yleisen terveydentilan lisäksi osalla laajan terveystarkastuspaketin tutkimuksista voidaan selvittää mahdollisia tulehdustiloja sekä sydämeen, lihas- ja hermosolujen toimintaan liittyviä häiriöitä.  

Pakettiin kuuluvat B12- ja D-vitamiinipitoisuusmääritykset. B12-vitamiinia tarvitaan esimerkiksi punasolujen riittävän tuotannon turvaamiseksi, ja vitamiinin puute voi oireilla mm. väsymyksenä. 

Laaja terveystarkastuspaketti sisältää myös pitkäaikaisen verensokerin ja varastorautana tunnetun ferritiinin pitoisuusmääritykset. Natrium- ja kaliumarvot kertovat elimistön suolatasapainosta. Saat myös selville kokonaiskalsiumin arvon.

Verrattuna muihin laajoihin terveystarkastuspaketteihimme, tämä paketti sisältää kilpirauhastutkimuksista myös vapaan tyroksiiniarvon (T4V), tyreotropiiniarvon (TSH) lisäksi. Myös haiman toimintaan liittyvää amylaasiarvoa ei ole muissa laajoissa paketeissa.

Parhaan mahdollisen hyödyn kuten arvojen seurannan ja vertailun kannalta suosittelemme tutkimuspaketin teettämistä säännöllisesti 1–2 vuoden välein.