PAPAKOE

Papakokeella tutkitaan kohdunkaulansyövän mahdollista kehittymistä ja varmistetaan, että tarvittaessa hoito voidaan aloittaa varhaisessa vaiheessa. Pääset tutkimukseen myös ilman lähetettä!

Papatutkimus eli papakoe on emättimestä ja kohdunkaulan alueelta otettava irtosolunäyte. Papakokeella tutkitaan kohdunkaulansyövän mahdollista kehittymistä ja varmistetaan, että tarvittaessa hoito voidaan aloittaa varhaisessa vaiheessa. Näin estetään syövän kehittyminen pidemmälle.

Papanäytteenotto on nopea toimenpide, jonka tekee tehtävään koulutettu hoitaja. Näytteenotossa kerätään soluja emättimestä, kohdunsuulta ja kohdunkaulasta. Mikäli näytteenotto tuntuu jännittävältä, voi asiasta kertoa hoitajallemme, jolloin hän pystyy huomioimaan tilanteen.

SYNLABissa papatutkimukseen sisältyy aina erikoislääkärin lausunto. Jos tulokset antavat aihetta jatkotutkimuksiin, olemme suoraan yhteydessä asiakkaaseen. SYNLABissa papatutkimukseen voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

Papanäytettä ei suositella otettavaksi kuukautisten aikana, sillä vuoto vaikeuttaa tutkimuksen tulkintaa. Papakoe ei ole seksitautien tutkimus, joten tuloksissa eivät näy esimerkiksi klamydia tai tippuri. Seksitauteja voi kattavasti tutkia paketilla ”Seksitautien tutkimuspaketti laaja

Papakoe – huomioi nämä asiat:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Voit tilata tutkimuksen ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset viiden arkipäivän kuluessa.