LABORATORIOTUTKIMUKSET

Epätavallinen väsymys voi johtua D-vitamiinin puutteesta ja huimaus huvenneista rautavarastoista. Monien terveysongelmien selvittely kannattaa aloittaa laboratoriotutkimuksista.  Valmiiksi koottujen laboratoriopakettien lisäksi SYNLAB tarjoaa satoja yksittäisiä laboratoriotutkimuksia, joista voit valita tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden. Laboratoriotutkimuksiin pääset ilman lääkärin lähetettä.

Tiesitkö, että laboratoriotutkimus tarvitaan lähes aina, kun lääkäri selvittää potilaansa terveysongelmia. Laboratoriotutkimus on kattava, luotettava ja vertailtavissa oleva mittari terveydentilasta. Omien arvojen säännöllinen mittauttaminen vie aikaa vain hetken, mutta sillä on suuri merkitys hyvinvoinnin kannalta. Tulosten pohjalta voit ennakoida mahdollisia terveysongelmia ja muuttaa elintapoja niiden ehkäisemiseksi. Poikkeavien tulosten kohdalla suosittelemme hakeutumaan lääkäriin, joka auttaa tulosten tulkinnassa ja selvittää hoito- ja jatkotutkimusten tarpeen.  

SYNLABin laboratoriotutkimuksiin kuuluvat:

  • Verikokeet
  • Virtsanäytteet
  • Ulostenäytteet
  • Sydänfilmi (EKG)

Suosituimmat laboratorio­tutkimukset

D-vitamiinia muodostuu ihossa auringon UV-valon vaikutuksesta. Lisäksi sitä saadaan ravinnosta ja lisäravinteena. Selvitä oma D-vitamiinitasosi helposti ja nopeasti laboratoriotutkimuksella.

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

Testosteroni on androgeeni eli ns. mieshormoni, jota erittyy miehillä kiveksien Leydigin soluissa. Testosteroni on miesten tärkein sukupuolihormoni joka vaikuttaa muun muassa sukupuoliviettiin, mielialaan ja lihasvoimaan.

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäiltäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

17.50

Maksa tuottaa terveillä ihmisillä jatkuvasti pieniä määriä CRP:tä. Elimistön infektio-, tulehdus- ja kudosvauriotilanteissa sen määrä lisääntyy huomattavasti. Herkempi CRP-tutkimus (S-hsCRP) näyttää täsmällisen C-reaktiivisen proteiinin pitoisuuden veressä, vaikka pitoisuus olisi normaalialueella. Herkkä CRP osoittaa sydän- ja verisuonitautiriskiä terveillä henkilöillä.

Papakokeella tutkitaan kohdunkaulansyövän mahdollista kehittymistä ja varmistetaan, että tarvittaessa hoito voidaan aloittaa varhaisessa vaiheessa.

Perusverenkuva + Trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

Täydellinen verenkuva

Täydellinen verenkuva (B-TVK) tarjoaa tärkeää tietoa veren eri soluista, solujen lukumäärästä ja solutyypistä. Tutkittavat solut ovat punasolut (erytrosyytit), valkosolut (leukosyytit) sekä verihiutaleet (trombosyytit). Näiden solujen poikkeavuudet voivat olla merkki sairaudesta.

Kokonaiskolesteroli

Kokonaiskolesterolia käytetään sairauksien riskin arvioinnissa. Ylipaino, kohonnut verenpaine, sokeritauti, vähäinen liikunta, tupakointi ja perintötekijät nostavat riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin.

Laboratorio­tutkimus SYNLABilla – huomioithan myös: 

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Saavu toimipisteeseen 15 minuuttia ennen varattua aikaa.
  • Jos olet tulossa EKG-tutkimukseen, sinun tulee varata 20 minuutin näytteenottoaika.
  • Saat tulokset Terveyskansioon 1-3 työpäivän aikana.
LABORATORIOPAKETIT

Olemme koonneet sinua varten myös valmiita tutkimuspaketteja.

Varaa aika näytteenottoon