LABORATORIOTUTKIMUKSET

Laboratoriotutkimus on kattava, luotettava ja vertailtavissa oleva mittari terveydentilasta. Omien arvojen säännöllinen mittauttaminen vie aikaa vain hetken, mutta sillä voi olla suuri merkitys hyvinvoinnin kannalta. Tulosten pohjalta voit ennakoida mahdollisia terveysongelmia ja muuttaa elintapoja niiden ehkäisemiseksi. 

SYNLAB tarjoaa satoja yksittäisiä laboratoriotutkimuksia, joista voit valita tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden. Laboratoriotutkimuksiin pääset ilman lähetettä. Mikäli tarvitset apua tutkimustulosten tulkinnassa, tulokset aiheuttavat huolta tai epäilet sairautta, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Tutustu myös valmiiksi koottuihin laboratoriopaketteihimme.

SYNLABin laboratoriotutkimuksiin kuuluvat:

  • Verikokeet
  • Virtsanäytteet
  • Ulostenäytteet
  • Sydänfilmi (EKG)

Suosituimmat laboratorio­tutkimukset

D-vitamiinia muodostuu ihossa auringon UV-valon vaikutuksesta. Lisäksi sitä saadaan ravinnosta ja lisäravinteena. Selvitä oma D-vitamiinitasosi helposti ja nopeasti laboratoriotutkimuksella.

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

Testosteroni on androgeeni eli ns. mieshormoni, jota erittyy miehillä kiveksien Leydigin soluissa. Testosteroni on miesten tärkein sukupuolihormoni joka vaikuttaa muun muassa sukupuoliviettiin, mielialaan ja lihasvoimaan.

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisestä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on hyödyllinen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäiltäessä ja vitamiinihoidon tehoa arvioidessa.

Maksa tuottaa terveillä ihmisillä jatkuvasti pieniä määriä CRP:tä. Elimistön infektio-, tulehdus- ja kudosvauriotilanteissa sen määrä lisääntyy huomattavasti. Herkempi CRP-tutkimus (S-hsCRP) näyttää täsmällisen C-reaktiivisen proteiinin pitoisuuden veressä, vaikka pitoisuus olisi normaalialueella. Herkkä CRP osoittaa sydän- ja verisuonitautiriskiä terveillä henkilöillä.

Papakokeella tutkitaan kohdunkaulansyövän mahdollista kehittymistä ja varmistetaan, että tarvittaessa hoito voidaan aloittaa varhaisessa vaiheessa.

Perusverenkuva + Trombosyytit

Perusverenkuva ja trombosyytit -yhteistutkimus antaa yleiskuvan hemoglobiinista ja veren eri soluista. Tutkimusta voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa.

Täydellinen verenkuva

Täydellinen verenkuva (B-TVK) tarjoaa tärkeää tietoa veren eri soluista, solujen lukumäärästä ja solutyypistä. Tutkittavat solut ovat punasolut (erytrosyytit), valkosolut (leukosyytit) sekä verihiutaleet (trombosyytit). Näiden solujen poikkeavuudet voivat olla merkki sairaudesta.

Kokonaiskolesteroli

Kokonaiskolesterolia käytetään sairauksien riskin arvioinnissa. Ylipaino, kohonnut verenpaine, diabetes, vähäinen liikunta, tupakointi ja perintötekijät nostavat riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin.

Laboratorio­tutkimus SYNLABilla – huomioithan myös: 

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Saavu toimipisteeseen 15 minuuttia ennen varattua aikaa.
  • Jos olet tulossa EKG-tutkimukseen, sinun tulee varata 20 minuutin näytteenottoaika.
  • Saat tulokset Terveyskansioon 1-3 työpäivän aikana.
LABORATORIOPAKETIT

Olemme koonneet sinua varten myös valmiita tutkimuspaketteja.

Varaa aika näytteenottoon