RINTA­TUTKIMUKSET

Mammografia eli rintojen röntgenkuvaus on yleisin menetelmä rintojen kasvaimien ja muutosten tutkimiseen. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä Suomessa, joten rintojen säännöllinen tutkiminen ja seulominen on tärkeää. Jos rintasyöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa, paranemisennuste on hyvä. Tarjoamme perinteistä mammografiatutkimusta seulonta-asiakkaillemme ja täysin uutena palveluna rintojen 3D-ultraäänitutkimusta.  

SYNLAB tarjoaa perinteisen mammografiatutkimuksen lisäksi ensimmäisenä Suomessa rintojen 3D-ultraäänitutkimuksia Helsingin Kampin ja Turun toimipisteissä. 3D-ultraäänitutkimusten aloittaminen perustuu viranomaisten ohjeisiin terveydelle haitallisen röntgensäteilyn vähentämiseksi. 3D-ultraääni ei sisällä lainkaan haitallista säteilyä, vaan on ultraääneen perustuva leiketutkimustyyppinen tutkimus, jonka tekee röntgenhoitaja. Radiologian erikoislääkäri lausuu aina kuvat. Rintojen 3D-ultraäänitutkimukseen voit tulla ilman lääkärin lähetettä.

3D-ultraäänitutkimus on turvallinen tutkimus, joka sopii oireettomien naisten ja seulonnan välivuositutkimukseksi

Rintojen 3D-ultraäänitutkimus soveltuu erityisesti oireettomien naisten terveystarkastustyyppiseen kuvantamiseen. Sillä ei ole tarkoitus korvata seulontamammografiaa. Seulontamammografian täydentävään tiiviiden rintojen tutkimiseen tai seulontojen välillä tehtävään ultraääneen se soveltuu hyvin. Oireisille naisille syöpäepäilyissä rintojen 3D-ultraääni ei ole ensisijainen tutkimus, koska radiologi ei ole tutkimuksessa paikalla. Tällöin radiologin tekemää rintojen ja kainaloiden tutkimusta ja mahdollisia biopsioita ei voi samalla tehdä. Esteenä rintojen 3D-ultraäänitutkimukselle on sydämentahdistin ja lääkeportti rintakehän alueella.

Sekä 3D-ultraääni, että perinteinen mammografia sisältävät kuvauksen lisäksi radiologian erikoislääkärin lausunnon. Lausunto tutkimuksen tuloksista tulee asiakkaan omaan Terveyskansioon tyypillisesti kolmen arkipäivän sisällä.

3D-ultraäänitutkimukseen voi tulla myös ilman lähetettä.

Rintojen 3D-ultraääni

Mammografiaseulonta

Mammografiaseulonnan tavoitteena on mahdollisen rintasyövän havaitseminen varhaisessa vaiheessa. Kun syöpä löytyy varhaisessa vaiheessa, voidaan hoidot aloittaa ajoissa. Yli 90 prosenttia rintasyövistä paranee kokonaan. Kaikki suomalaiset 50–69 -vuotiaat naiset saavat kutsun mammografiaseulontaan noin kahden vuoden välein kotikuntansa sopimaan kuvauspaikkaan.

SYNLAB tekee mammografiaseulontaa kahdessa toimipisteessä: Helsingin Kampissa (Fredrikinkatu) ja Turussa. Helsinkiin saavat kutsun henkilöt, joiden kotikunta on Helsinki tai Espoo. Turkuun saavat kutsun henkilöt, joiden kotikunta on Turku, Kaarina, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio tai Rusko. Kutsun kotikunta- ja yhteystiedot perustuvat 1.1. kyseisenä vuonna Väestörekisterissä oleviin tietoihin.

Vuonna 2021 kutsun seulontamammografiatutkimukseen saavat henkilöt, jotka ovat syntyneet vuosina 1953, -55, -57, -59, -61, -63, -65, -67, -69 ja -71.

Jos sait kutsun seulontatutkimukseen, tarkista tutkimusaikasi kutsukirjeestä. Seulontatulokset tulevat kirjeellä kotiosoitteeseen. Jos seulontakutsussa oleva aika ei sovi sinulle, vaihda aika verkkopalvelussamme. Kirjaudu käyttäen vahvaa tunnistautumista eli esim. pankkitunnuksia.

Huomioithan, että edellisestä mammografiakuvauksesta tulee olla vähintään vuosi. Seulontaan osallistuminen on vapaaehtoista ja seulonta on sinulle maksutonta.

Hinnasto

Helsinki: Ajanvaraus vain puhelimitse asiakaspalvelusta 010 326 3260.

Turku: Varaa aika rintojen tutkimukseen suoraan toimipisteestä.

Mammografiatutkimus SYNLABilla – huomioithan myös: 

Tutkimuksen hintaan lisätään palvelumaksu 15 €

  • Tutkimus edellyttää lääkärin lähetteen.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 3-5 työpäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin.

Mammografia­tutkimuksia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Virhe