RINTA­TUTKIMUKSET

Mammografia eli rintojen röntgenkuvaus on yleisin menetelmä rintojen kasvaimien ja muutosten tutkimiseen. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä Suomessa, joten rintojen säännöllinen tutkiminen ja seulominen on tärkeää. Jos rintasyöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa, paranemisennuste on hyvä. Tarjoamme perinteistä mammografiatutkimusta seulonta-asiakkaillemme ja täysin uutena palveluna rintojen 3D ultraäänitutkimusta.  

SYNLAB tarjoaa perinteisen mammografiatutkimuksen lisäksi ensimmäisenä Suomessa rintojen 3D ultraäänitutkimuksia Helsingin Kampin toimipisteessä. 3D ultraäänitutkimusten aloittaminen perustuu viranomaisten ohjeisiin terveydelle haitallisen röntgensäteilyn vähentämiseksi. 3D ultraääni ei sisällä lainkaan haitallista säteilyä, vaan on ultraääneen perustuva leiketutkimustyyppinen tutkimus, jonka tekee röntgenhoitaja. Radiologian erikoislääkäri lausuu aina kuvat.

3D ultraäänitutkimus on turvallinen tutkimus, joka sopii kaikille

3D ultraäänitutkimus sopii kaikille, mutta varsinkin asiakkaille, joilla on esimerkiksi mastopaattiset tai pienet rinnat, tai jotka kokevat pelkoa mammografiatutkimusta kohtaan. Esteenä rintojen 3D ultraäänitutkimukselle on sydämentahdistin ja lääkeportti rintakehän alueella.

Sekä 3D ultraääni, että perinteinen mammografia sisältävät kuvauksen lisäksi radiologian erikoislääkärin lausunnon ja mahdolliset mammografiakuvat CD-levyllä. Lausunto tutkimuksen tuloksista tulee asiakkaan omaan Terveyskansioon tyypillisesti kolmen arkipäivän sisällä.

Sekä 3D ultraäänen, että perinteisen mammografiatutkimuksen jälkeen, radiologian erikoislääkärimme tekee tarvittaessa myös radiologin ultraäänitutkimuksen, sekä ottaa epäilyttävistä muutoksista koepalan. Saat lausunnon tuloksista patologian erikoislääkäriltä noin viikossa.

Toistaiseksi 3D ultraäänitutkimukseen tarvitaan yksityislääkärin lähete.

Mammografiaseulonta

Mammografiaseulonnan tavoitteena on mahdollisen rintasyövän havaitseminen varhaisessa vaiheessa. Kun syöpä löytyy varhaisessa vaiheessa, voidaan hoidot aloittaa ajoissa. Yli 90 prosenttia rintasyövistä paranee kokonaan. Kaikki suomalaiset 50-69 -vuotiaat naiset saavat kutsun mammografiaseulontaan noin kahden vuoden välein kotikuntansa sopimaan kuvauspaikkaan.

Jos sait kutsun seulontatutkimukseen, tarkista tutkimusaikasi kutsukirjeestä. Seulontatulokset tulevat kirjeellä kotiosoitteeseen.

Huomioithan, että edellisestä mammografiakuvauksesta tulee olla vähintään vuosi. Seulontaan osallistuminen on vapaaehtoista ja seulonta on sinulle maksutonta.


Hinnasto

Mammografiatutkimus SYNLABilla – huomioithan myös: 

Tutkimuksen hintaan lisätään palvelumaksu 13,50 €

  • Tutkimus edellyttää lääkärin lähetteen.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 1-3 -työpäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin.

Mammografia­tutkimuksia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Ei verkkoajanvarausta. Varaa aika mammografiatutkimukseen asiakaspalvelustamme numerosta: 010 326 3260 arkisin klo 7.30-19.00 ja lauantaisin klo 10.00-18.00.

Virhe