LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 160 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Paketti sisältää 11 tutkimusta. Voit tulla tutkimukseen joko lääkärin lähetteellä tai ilman.

Huomioi nämä:

Tutkimus vaatii paastoa (syömättä 10-12 tuntia, saa juoda vettä 2dl). Mikäli käytössä on kilpirauhasen lääkitys (Thyroxin), sitä ei saa ottaa ennen verikoetta.

Lisäohjeita valmistautumiseen

Naisen terveystarkastuspaketilla kartoitetaan erityisesti naisen kehon yleistä hyvinvointia, immuunijärjestelmän vahvuutta sekä munuaisten, maksan ja kilpirauhasen toimintaa. Lisäksi tutkimuspaketti auttaa arvioimaan sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, kun tutkimuksessa mitataan kolesteroliarvot. Paketti sisältää 11 tutkimusta.

Katso myös naisen laaja terveystarkastuspaketti, joka sisältää 18 tutkimusta.

Naisen terveystarkastus­paketti sisältää 11 tutkimusta:

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

CRP, herkkä

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

Glykohemoglobiini

HbA1c-arvo kertoo glukoosin pitkäaikaisen pitoisuuden veressä.

Alaniiniaminotransferaasi

ALAT (alaniiniaminotransferaasi) on entsyymi, joka kertoo maksan terveydestä. ALAT-entsyymin vapautuessa verenkiertoon sen pitoisuus kasvaa etenkin solujen vaurioituessa, joten sen määrittämistä voidaan käyttää osana maksasoluvaurion ja maksatulehduksen selvittämisessä sekä toteamisessa.

Glomerulusten suodattamisnopeus

Glomerulusten suodattamisnopeus tarkoittaa munuaisten hiussuonikerästen suodatusnopeutta munuaisissa. Tutkimus sisältää myös kreatiniinin (S-Krea) mittauksen. Tutkimusta käytetään munuaisten kroonisen toiminnanvajauksen arvioinnissa. Munuaistoiminnan huononeminen ilmenee GFR:n laskuna.

Tyreotropiini

S-TSH eli tyreotropiini on aivolisäkkeen erittämä ja kilpirauhasta stimuloiva hormoni, joka piiskaa kilpirauhasta tuottamaan tyroksiinia. TSH:n määrittäminen soveltuu hypo- tai hypertyreoosi epäilyn toteamiseen.

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa ja fosfaatin sekä kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta.

fS-Lipidit

Lipidit ovat veressä olevia rasvoja ja rasvojen kaltaisia aineita. Tutkimuksella arvioidaan niiden määrää ja profiilia veressä. Lipidit ovat välttämättömiä elimistölle, mutta niiden liiallinen määrä voi altistaa sepelvaltimotaudille sekä lisätä riskiä sairastua sydän- ja aivoinfarktiin. fS-Lipidit tutkimuksessa paasto on suositeltavaa ja paaston noudattamatta jättäminen tulee huomioida triglyseridien viitearvoissa.

B12-vitamiini, aktiivinen

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäiltäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

Folaatti

Folaatti on toiselta nimeltään B9-vitamiini, joka varastoituu maksaan. B9-vitamiinia saa ravinnosta esimerkiksi syömällä tuoreita kasviksia ja marjoja. Folaattia tarvitaan mm. DNA eli nukleiinihappojen valmistamiseen ja aivojen aineenvaihduntaan.

Perusverenkuva ja trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

Naisen terveystarkastuspaketti antaa perusteellisen selvityksen naisen hyvinvoinnista ja kartoittaa lisäksi naisille tärkeiden B12-vitamiinin ja folaatin pitoisuudet. B12-vitamiini ja folaatti ovat tärkeitä mm. punasolujen riittävän tuotannon turvaamiseksi.  Paketti selvittää myös elimistössä mahdollisesti olevia tulehduksia, hormonitason muutoksia sekä luuston aineenvaihduntahäiriöitä, jotka ovat tärkeitä tietoja erityisesti ikääntyessä.

Naisen terveystarkastuspaketti sisältää myös pitkävaikutteisen verensokerin, varastoraudan eli ferritiinin ja D-vitamiinin pitoisuustiedot. Parhaan mahdollisen hyödyn saamiseksi suosittelemme Naisen terveystarkastuspaketin teettämistä parin vuoden välein.

Tutustu SYNLABin muihin tutkimuspaketteihin.