LABORATORIO­­PAKETIT

SYNLABin Sydänpaketti antaa kattavasti tietoa niistä piilevistä terveysongelmista, jotka voivat johtaa sydän- ja verisuonitauteihin. Esimerkiksi korkea kolesterolitaso, diabetes, infektiot, krooniset tulehdukset tai muut vastaavat terveysongelmat ovat usein sydänongelmien sekä korkean sydänkohtausriskin taustalla. Sydänpakettiin sisältyvät verikokeet ovat yksinkertainen tapa saada tärkeää tietoa elimistösi hyvinvoinnista.

Sydänpaketti antaa sydän- ja verisuonitauteja ennustavien arvojen lisäksi tietoa elimistön yleisestä terveydentilasta, immuunijärjestelmän vahvuudesta sekä natriumin, kaliumin ja magnesiumin pitoisuuksista.

Sydänpaketti sisältää 11 verikoetta: 

Perusverenkuva ja trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

Kokonaiskolesteroli

Kokonaiskolesterolitutkimuksessa mitataan kaikki plasmasta löytyvä kolesteroli. Tutkimuksessa ei eritellä hyvää tai pahaa kolesterolia.

LDL-kolesteroli

LDL-kolesterolia kutsutaan ns. ”huonoksi kolesteroliksi”.  Ravinnosta saatavat eläinperäiset ja kovat rasvat nostavat veren LDL- pitoisuutta.

HDL-kolesteroli

HDL-kolesterolilla tarkoitetaan korkean tiheyden lipoproteiineja, eli se on niin sanottua ”hyvää kolesterolia”. HDL-kolesteroli auttaa kolesterolin kuljettamisessa kudoksista maksaan.

Triglyseridit

Triglyseridit toimivat elimistössä energian lähteenä käytettävinä rasvoina, joiden liiallinen määrä veressä kertyy rasvakudokseen.

Paastoplasman glukoosi

Paastoplasman glukoosi eli paastosokeri tutkitaan diabetes eli sokeritautiepäillyissä.

Glykohemoglobiini (HbA1c)

HbA1c-arvo kertoo glukoosin pitkäaikaisen pitoisuuden veressä.

CRP

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

Natrium

Natrium eli Na on elimistölle tärkeä suola, jolla on merkittävä rooli hermostomme toiminnassa ja etenkin nestetasapainon säätelyssä.

Kalium

Liian suuret tai pienet veren kaliumpitoisuudet altistavat lihasheikkoudelle sekä voivat aiheuttaa häiriöitä sydämen toiminnassa.

Magnesium

Magnesium eli Mg on kivennäisaine, joka tukee solujen normaalia toimintaan ja osallistuu esimerkiksi lihasten supistumiseen sekä energian lähteinä käytettävien hiilihydraattien aineenvaihduntaan. Magnesium tukee myös luuston kehitystä.  Magnesiumin tarve voi kasvaa aktiivisesti liikkuvilla ja urheilijoilla.

Sydänpaketti – huomio nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Sydänpaketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus vaatii paastoa.