LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 90 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €.  Sydän- ja verisuonitaudit – ehkäise vakavat ongelmat ajoissa.

SYNLABin Sydänpaketti antaa kattavasti tietoa niistä piilevistä terveysongelmista, jotka voivat johtaa sydän- ja verisuonitauteihin. Esimerkiksi korkea kolesterolitaso, diabetes, infektiot, krooniset tulehdukset tai muut vastaavat terveysongelmat ovat usein sydänongelmien sekä korkean sydänkohtausriskin taustalla. Sydänpakettiin sisältyvät verikokeet ovat yksinkertainen tapa saada tärkeää tietoa elimistösi hyvinvoinnista.

Sydänpaketti antaa sydän- ja verisuonitauteja ennustavien arvojen lisäksi tietoa elimistön yleisestä terveydentilasta, immuunijärjestelmän vahvuudesta sekä natriumin, kaliumin ja magnesiumin pitoisuuksista.

Sydänpaketti sisältää 8 tutkimusta: 

Perusverenkuva ja trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

CRP, herkkä

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

Magnesium

Magnesium eli Mg on kivennäisaine, joka tukee solujen normaalia toimintaan ja osallistuu esimerkiksi lihasten supistumiseen sekä energian lähteinä käytettävien hiilihydraattien aineenvaihduntaan. Magnesium tukee myös luuston kehitystä.  Magnesiumin tarve voi kasvaa aktiivisesti liikkuvilla ja urheilijoilla.

Kalium

Kaliumia on veren suola, jota tarvitaan lihaksiston ja hermoston normaaliin toimintaan. Sillä on myös aineenvaihdunnallisia tehtäviä esimerkiksi munuaisissa ja sydämessä.

Natrium

Natrium eli Na on elimistölle tärkeä suola, jolla on merkittävä rooli hermostomme toiminnassa ja etenkin nestetasapainon säätelyssä.

fS-Lipidit

Lipidit ovat veressä olevia rasvoja ja rasvojen kaltaisia aineita. Tutkimuksella arvioidaan niiden määrää ja profiilia veressä. Lipidit ovat välttämättömiä elimistölle, mutta niiden liiallinen määrä voi altistaa sepelvaltimotaudille sekä lisätä riskiä sairastua sydän- ja aivoinfarktiin. fS-Lipidit tutkimuksessa paasto on suositeltavaa ja paaston noudattamatta jättäminen tulee huomioida triglyseridien viitearvoissa.

Paastoplasman glukoosi

Paastoplasman glukoosi eli paastosokeri tutkitaan diabetes eli sokeritautiepäillyissä.

Glykohemoglobiini (HbA1c)

HbA1c-arvo kertoo glukoosin pitkäaikaisen pitoisuuden veressä.

Sydänpaketti – huomio nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Sydänpaketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus vaatii paastoa.