LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 92 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Lapsen terveystarkastuspaketti on lääkäreiden suunnittelema tutkimuskokonaisuus, joka on suunnattu 3-14 vuotiaille lapsille.

Lapsen arki päiväkodin tai koulun ja harrastusten parissa voi olla vaativaa. Joskus väsymys tai jatkuva sairastelu voivat olla merkkejä elimistön epätasapainosta tai sairaudesta. Lapsen terveystarkastuspaketilla selvitetään johtuvatko oireet esimerkiksi vitamiinien puutoksesta tai elimistön tulehdustilasta.

Lapsen terveystarkastuspaketti on lääkäreiden suunnittelema tutkimuskokonaisuus, joka on suunnattu 3-14 vuotiaille lapsille. Tutkimuspakettiin sisältyvien laboratoriokokeiden avulla arvioidaan yleistä terveydentilaa, havaitaan tulehduksia ja mitataan tärkeimpiä vitamiinipitoisuuksia. Tutkimuksella selvitetään perusverenkuva ja trombosyytit, rautavarasto eli ferritiini, D-vitamiini, glukohemoglobiini, paastoplasman glukoosi sekä CRP, joka voi kertoa elimistön kroonisesta tulehdustilasta.

Lapsen terveystarkastuspaketti sisältää 6 tutkimusta: 

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

CRP, herkkä

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

Paastoplasman glukoosi

Paastoplasman glukoosi eli paastosokeri tutkitaan diabetes eli sokeritautiepäillyissä.

Glykohemoglobiini

HbA1c-arvo kertoo glukoosin pitkäaikaisen pitoisuuden veressä.

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia tarvitaan lähes kaikissa kudoksissa ja fosfaatin sekä kalsiumin imeytymiseen ruuansulatuskanavasta.

Perusverenkuva ja trombosyytit

Perusverenkuva eli PVK on tutkimus, jota voidaan käyttää eri tautien ja sairauksien toteamisessa ja seurannassa. PVK sisältää osatutkimuksina hemoglobiini pitoisuuden sekä verisolujen pitoisuuksien määritykset.

Lapsen terveystarkastus­paketti – huomioi nämä asiat:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Voit tilata Lapsen terveystarkastuspaketin ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus vaatii vähintään 8 tunnin paaston.