LABORATORIOPAKETIT

Lapsen arki päiväkodin, koulun ja harrastusten tiimellyksessä on vaativaa. Joskus väsymys, uupuminen tai jatkuva sairastelu voivat kuitenkin olla merkkejä elimistön epätasapainosta tai sairaudesta. Lapsen terveystarkastus kannattaa tehdä hyvissä ajoin oireiden alkamisesta.

Lapsen terveystarkastuspaketti on lääkäreiden suunnittelema tutkimuspaketti, joka on suunnattu 1—14 vuotiaille lapsille. Lapsen terveystarkastukseen sisältyvien laboratoriokokeiden avulla arvioidaan yleistä terveydentilaa, havaitaan tulehduksia ja mitataan tärkeimpiä vitamiinipitoisuuksia. Tutkimuspaketissa mitataan myös rautavarasto eli ferritiini. 

Lapsen terveystarkastuspaketti sisältää 5 verikoetta: 

Täydellinen verenkuva

TVK eli täydellinen verenkuva kertoo yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen vaikuttavien verisolujen kunnosta, minkä selvittäminen on tärkeää eri tautitilojen, kuten anemian, yhteydessä.

CRP

CRP eli C-reaktiivista proteiinia sanotaan myös tulehduskokeeksi, koska sen pitoisuus veressä nousee nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa. Merkittävästi nouseva pitoisuus veressä viittaa bakteeri-infektioon, kun taas maltillisempi CRP:n pitoisuuden nouseminen voi kertoa virusperäisestä infektiosta.

B12-vitamiini, aktiivinen

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäitäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

Ferritiini

Ferritiiniä sanotaan yleisesti varastoraudaksi eli raudan varastoproteiiniksi. Ferritiinin mittaus soveltuu elimistön omien rautavarastojen selvittämiseen ja raudan puuteanemioiden seurantaan.

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia saadaan ravinnosta ja sitä muodostuu ihossa auringon UV-valon vaikutuksesta. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa mm. väsymystä.

Lapsen terveystarkastus – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu 13,50 €.
  • Paketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa.
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.

Virhe