Uutiset

Ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksesta toimintaamme

Koronavirusepidemia on rauhoittunut Suomessa ja hallituskin on purkanut poikkeusolojen rajoitteita vähitellen. SYNLABin toimipisteet palvelevat kesän ajan normaalisti, mutta suosittelemme varmistamaan tarkemmat aukioloajat kotisivuiltamme www.synlab.fi/toimipaikat.

Meille on tärkeää, että asiakkaiden on turvallista käydä toimipisteissämme. Olemme tehostaneet tilojemme siivousta ja tehneet toimenpiteitä varmistaaksemme henkilöstömme ja asiakkaidemme suojaamisen. Asiakas saa halutessaan hengityssuojaimen ja käsineet, sekä henkilökuntamme käyttää maskia, asiakkaan niin pyytäessä. Pyydämme asiakkaitamme edelleen huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta asioidessaan meillä.

Kokosimme listan yleisimmin kysytyistä kysymyksistä

1. Voiko SYNLABin toimipisteessä ottaa koronaviruksen vasta-ainetestin?

Kyllä. Kaikissa SYNLABin toimipisteissä tehdään koronaviruksen vasta-ainetestejä. Lue lisää tutkimuksesta ja varaa aika täältä.

2. Voiko SYNLABin toimipisteessä ottaa koronaviruksen nenänielu-testin?

Koronavirusnäytteitä ei oteta SYNLABin omissa toimipisteissä. SYNLAB analysoi koronavirusnäytteitä, jotka tulevat mm. Terveystalosta, Pihlajalinnasta ja Aavasta. Lisätietoja: https://www.synlab.fi/synlab-on-ensimmainen-yksityinen-laboratorio-joka-ryhtyy-analysoimaan-koronavirusnaytteita/

3. Voinko tulla tutkimukseen, jos olen yli 70-vuotias?

Yli 70-vuotiaat voivat tulla tutkimuksiin SYNLABiin. Valtioneuvosto ei enää anna tiettyyn ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä, mutta yksilöllistä harkintaa kannattaa käyttää.

4. Voinko saada tutkimusten vastaukset kotiin postitse?

Tuemme hallituksen linjausta pitää riskiryhmiin kuuluvat ihmiset erillään muista ihmiskontakteista ja postitamme heille tutkimusten vastaukset kotiosoitteeseen maksutta. Asiakas voi pyytää postittamaan tutkimustuloksensa kotiin puhelinajanvarauksestamme. Asiakas saa tulokset myös aina verkkopalveluun

5. Tehdäänkö mammografian seulontatutkimuksia normaalisti?

Kyllä, seulontatutkimukset jatkuvat toistaiseksi normaalisti. Tutkimusaikoja harvennetaan tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan suoraan asiakkaille.

6. Onko näytteiden tuloksissa viivästyksiä?

Viivästyksiä tulosten toimittamisessa ei ole ilmennyt.

7. Saako saattaja tulla mukaan SYNLABin toimipisteeseen?

Suosittelemme tutkimuksiin saapumista yksin, jotta vältetään tarpeettomia ihmiskontakteja. Poikkeuksena lapset.

Seuraamme ja päivitämme tilannetta aktiivisesti.

Virhe