Uutiset

Ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksesta toimintaamme

Nopeasti muuttuva koronavirusepidemia koskettaa laajasti ja vaikuttaa kaikkien suomalaisten elämään. SYNLABin toimipisteet ovat tilanteesta huolimatta normaalisti auki, mutta suosittelemme varmistamaan tarkemmat aukioloajat kotisivuiltamme www.synlab.fi/toimipaikat.

Henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuuden varmistamiseksi olemme linjanneet, että emme toistaiseksi tutki ylähengitystieinfektion oireista tai epäselvistä kuumeesta kärsiviä asiakkaita. Peruutusmaksuja ei peritä poikkeustilanteen aikana. Meille on tärkeää, että asiakkaiden on turvallista käydä toimipisteissämme. Olemme tehostaneet tilojemme siivousta ja tehneet toimenpiteitä varmistaaksemme henkilöstömme ja asiakkaidemme suojaamisen.

Kokosimme listan yleisimmin kysytyistä kysymyksistä

1. Voiko SYNLABin toimipisteessä ottaa koronaviruksen vasta-ainetestin?

Kyllä. Kaikissa SYNLABin toimipisteissä tehdään koronaviruksen vasta-ainetestejä. Lue lisää tutkimuksesta ja varaa aika täältä.

2. Voiko SYNLABin toimipisteessä ottaa koronavirustestin?

Koronavirusnäytteitä ei oteta SYNLABin omissa toimipisteissä. SYNLAB analysoi koronavirusnäytteitä, jotka tulevat mm. Terveystalosta, Pihlajalinnasta ja Aavasta. Lisätietoja: https://www.synlab.fi/synlab-on-ensimmainen-yksityinen-laboratorio-joka-ryhtyy-analysoimaan-koronavirusnaytteita/

3. Voinko tulla tutkimukseen, jos olen yli 70-vuotias?

Yli 70-vuotiaat voivat tulla tutkimuksiin SYNLABiin. Jos tutkimuksella ei ole kiire, toivomme, että yli 70-vuotiaat tulisivat tutkimuksiin vasta pandemian rauhoituttua. Tuemme siis valtioneuvoston tavoitetta suojata erityisesti iäkkäämpiä ihmisiä koronavirustartunnalta.

4. Voinko saada tutkimusten vastaukset kotiin postitse?

Tuemme hallituksen linjausta pitää riskiryhmiin kuuluvat ihmiset erillään muista ihmiskontakteista ja postitamme heille tutkimusten vastaukset kotiosoitteeseen maksutta. Asiakas voi pyytää postittamaan tutkimustuloksensa kotiin puhelinajanvarauksestamme.

5. Tehdäänkö mammografian seulontatutkimuksia normaalisti?

Kyllä, seulontatutkimukset jatkuvat toistaiseksi normaalisti. Tutkimusaikoja harvennetaan tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan suoraan asiakkaille.

6. Onko näytteiden tuloksissa viivästyksiä?

Viivästyksiä tulosten toimittamisessa ei ole ainakaan toistaiseksi.

7. Saako saattaja tulla mukaan SYNLABin toimipisteeseen?

SYNLAB suosittelee hallituksen linjan mukaisesti, että ihmiset välttäisivät tarpeetonta kanssakäymistä ja riskinottoa koronaviruksen suhteen. Näin ollen suosittelemme, että saattajat eivät tulisi toimipisteisiin, ellei se ole aivan välttämätöntä (esim. alaikäiset asiakkaat).

Seuraamme ja päivitämme tilannetta aktiivisesti.

Virhe