Uutiset

Fysiikka ja laitetekniikka kiehtovat röntgenhoitajaksi valmistunutta Henni Härmää

SYNLABin stipendiohjelma palkitsee syksyisin ja keväisin Metropolia ammattikorkeakoulusta, Tampereen ammattikorkeakoulusta sekä Oulun ammattikorkeakoulusta röntgenhoitajiksi ja bioanalyytikoiksi valmistuneita. Koulut valitsevat stipendin saajat opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun osaamisen perusteella. Stipendiohjelmallaan SYNLAB haluaa kasvattaa diagnostiikka-alan ammattiryhmien arvostusta sekä palkita opinnoissaan menestyneitä opiskelijoita.

Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistunut Henni Härmä tiesi haluavansa nimenomaan hoitoalalle ja kiinnostui röntgenhoitajan ammatista koulutukseen sisältyvien fysiikan ja laitetekniikan opintojen ansiosta. Fysiikan opinnot olivat mieluisia hänelle jo lukioaikana. Henni kokeekin, että röntgenhoitajan rooli sopii hyvin henkilöille, jotka nauttivat hoitoalasta, mutta pitävät myös laitteiden kanssa työskentelyä mielekkäänä.

Röntgenhoitajan ammatti tarjoaa monipuolisia tehtäviä

Röntgenhoitajan tehtävässä potilaskontaktit ovat yleisesti ottaen lyhyehköjä ja tutkimukset vaihtelevat, mikä tuo Hennin mukaan mukavaa vaihtelua työhön. ”Lisäksi röntgenhoitajalla on mahdollisuus työskennellä monella eri modaliteetilla, mikä entisestään lisää työn monipuolisuutta”, Henni kertoo. Henni on heti valmistumisen jälkeen aloittanut röntgenhoitajan työt ja odottaa innolla, että pääsee tulevaisuudessa työskentelemään usealla eri työpisteellä saman yksikön sisällä.

Hennin mietinnässä on myös mahdollinen lisäkouluttautuminen oman alan sisällä, mutta edessä on vielä monia mahdollisuuksia. ”Juuri nyt olen kuitenkin ylpeä valmistumisestani, ja haluan keskittyä työhön ja oppia mahdollisimman paljon sen kautta”, Henni toteaa.

SYNLAB-stipendin vastaanottamista Henni pitää hienona asiana. ”On mukavaa, että koulumenestykseni on huomattu ja siitä saa kiitosta. Otan stipendin kunnialla vastaan”, Henni sanoo iloisena.