Uutiset

Röntgenhoitajaksi valmistunut Elisa Laine innostui alasta jo lukioaikana

Tampereen ammattikorkeakoulussa röntgenhoitajaksi opiskellut Elisa Laine palkittiin valmistuessaan SYNLAB-stipendillä. Stipendiohjelmallaan SYNLAB haluaa kasvattaa diagnostiikka-alan ammattilaisten arvostusta sekä palkita opinnoissaan menestyneitä opiskelijoita.

Elisa Laine kertoo kiinnostuneensa alasta työelämään tutustumisjaksolla lukiossa, kun pääsi seuraamaan kuvantamista. Aihe innosti ja röntgenhoitajan ammatti vaikutti monipuoliselta. Ala mahdollistaisi työskentelyn sekä ihmisten, että tekniikan parissa. ”Röntgenhoitajana pääsee jatkuvasti kehittymään ja oppimaan uutta”, Elisa toteaa.

Työskentely eri modaliteettien parissa innostaa

Elisa nauttii erityisesti siitä, että työ on vaihtelevaa ja tarjoaa mahdollisuuden työskennellä eri kuvantamismodaliteettien, kuten röntgen, mammografia ja MRI, parissa. Alan monipuolisuus tuli ilmi jo opintojen aikana, ja Elisa kertookin olleensa kiinnostunut niin tekniikasta, fysiikasta kuin myös ihmiskehoon liittyvistä aiheista. ”Käytännön harjoittelut olivat ehdottomasti yksi opintojen kohokohdista”, Elisa mainitsee. 

Tulevaisuudessa Elisa haluaa edelleen kehittää osaamistaan eri modaliteettien parissa ja mahdollisesti myös suorittaa maisterin tutkinnon. ”SYNLAB-stipendin saaminen antaa lisämotivaatiota tulevaisuuteen ja mahdolliseen jatkokoulutukseen”, Elisa sanoo.

Stipendin saamisen Elisa kokee suurena kunniana ja arvokkaana tunnustuksena opintojen aikana tehdystä työstä. ”Kiitos myös ammattimme näkyville tuomisesta”, Elisa toteaa. ”Röntgenhoitajan tehtävä on sellainen, josta harva tietää paljoa!”

Stipendiohjelmallaan SYNLAB haluaa tukea diagnostiikka-alalle valmistuvia

SYNLAB Suomen stipendiohjelma palkitsee syksyisin ja keväisin Metropolia ammattikorkeakoulusta, Tampereen ammattikorkeakoulusta sekä Oulun ammattikorkeakoulusta röntgenhoitajiksi ja bioanalyytikoiksi valmistuneita. Koulut valitsevat stipendin saajat opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun osaamisen perusteella. Stipendiohjelmallaan SYNLAB haluaa tukea diagnostiikka-alan arvostusta ja kannustaa alalle valmistuvia.