Uutiset

SYNLABiin on turvallista tulla

Meille on tärkeää, että asiakkaiden on turvallista käydä toimipisteissämme. Olemme tehostaneet tilojemme siivousta ja tehneet toimenpiteitä varmistaaksemme henkilöstömme ja asiakkaidemme suojaamisen. Henkilökuntamme käyttää maskeja ja vahvasti suosittelemme maskin käyttöä kaikille tiloissamme oleville: asiakas saa halutessaan maskin ja käsineet meiltä. Pyydämme asiakkaitamme huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta asioidessaan meillä. Ethän asioi meillä, jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Aukioloaikojen osalta SYNLABin toimipisteet palvelevat normaalisti. Suosittelemme varmistamaan tarkemmat ajat kotisivuiltamme www.synlab.fi/toimipaikat.

SYNLABissa on huomioitu viranomaisten antamat valtakunnalliset ja alueelliset suositukset. Haluamme omalta osaltamme olla suojaamassa työntekijöitämme ja asiakkaitamme, jonka johdosta pyydämme asiakkaitamme huomioimaan seuraavat asiat.

  • Suosittelemme toimipisteissämme asioiville vahvasti maskin käyttöä. Tarvittaessa meiltä myös saa maskin.
  • Pyydämme säilyttämään 2 metrin turvavälit toisiin ihmisiin.
  • Pyydämme saapumaan toimipisteeseen aikaisintaan 10 minuuttia ennen omaan ajanvarausta.
  • Saattajien tulee odottaa ulkopuolella (pois lukien pienet lapset ja esim. liikkumisapua tarvitsevat).
  • Pyydämme huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Sairaana tai oireisena ei voi tulla tutkimukseen.
  • Matkustamisen jälkeen pyydämme noudattamaan THL ohjeistuksia omaehtoisesta karanteenista ennen tutkimukseen tuloa.

Yleisimmin kysytyt kysymykset

1. Voiko SYNLABin toimipisteessä ottaa koronaviruksen vasta-ainetestin?

Kyllä. Kaikissa SYNLABin toimipisteissä tehdään koronaviruksen vasta-ainetestejä. Lue lisää tutkimuksesta ja varaa aika täältä.

2. Voiko SYNLABin toimipisteessä ottaa koronaviruksen nenänielu-testin?

Koronavirusnäytteitä ei oteta SYNLABin omissa toimipisteissä. SYNLAB analysoi koronavirusnäytteitä, jotka tulevat mm. Terveystalosta, Pihlajalinnasta ja Aavasta. Lisätietoja: https://www.synlab.fi/synlab-on-ensimmainen-yksityinen-laboratorio-joka-ryhtyy-analysoimaan-koronavirusnaytteita/

3. Saako saattaja tulla mukaan SYNLABin toimipisteeseen?

Suosittelemme tutkimuksiin saapumista yksin, jotta vältetään tarpeettomia ihmiskontakteja. Poikkeuksena lapset.

4. Voinko tulla SYNLABin toimipisteeseen, jos olen matkustanut lähiaikoina ulkomailla?

Noudatamme viranomaisten linjauksia, emmekä näin ollen hoida riskimaista palaavien asiakkaiden ei-kiireellisiä sairauksia ennen karanteeniajan päättymistä.

5. Milloin voin asioida SYNLABilla koronatartunnan jälkeen?

Noudatamme viranomaisohjeita ja palvelemme koronan sairastaneita asiakkaita viranomaisten määrittelemän karanteeniajan jälkeen.

THL:n ohjeistus on seuraava: lieväoireisen kotona sairastavan henkilön kontaktien välttämistä suositellaan oireiden ajan. Yleensä tähän menee 3-5 vuorokautta.