Uutiset

Eturauhasen magneettitutkimukset SYNLABin palveluvalikoimaan

Magneettikuvaus on tarkka menetelmä eturauhassyövän havaitsemiseen

Eturauhasen magneettitutkimuksessa saadaan näkyvyys eturauhasen anatomiaan ja toiminnallisuuteen ja pystytään selvittämään eturauhasperäisiä ongelmia. Tuloksia voidaan hyödyntää esimerkiksi eturauhassyövän poissulkemiseen tai hoidon suunnitteluun.

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Suomen syöpärekisterin mukaan siihen sairastuu noin 5000 miestä vuodessa. Magneettitutkimuksella eturauhassyöpä voidaan löytää jo varhaisessa vaiheessa, jolloin hoito päästään aloittamaan ripeästi.

Eturauhassyöpä voi olla pitkään oireeton. Kun oireita ilmenee, ne ovat tyypillisesti samankaltaisia kuin eturauhasen hyvälaatuisessa liikakasvussa: tihentynyttä virtsaamistarvetta, virtsaamisen häiriöitä, verta virtsassa tai kipua virtsatessa. On myös mahdollista, että eturauhassyöpä ja hyvänlaatuinen liikakasvu esiintyvät yhtä aikaa.

Eturauhasen magneettitutkimus on turvallinen ja täysin kivuton

Eturauhasen magneettikuvaus on tarkka, turvallinen ja kivuton tutkimus. Tutkimuksessa ei käytetä röntgensäteilyä. SYNLABissa eturauhasen magneettitutkimukset tehdään moderneilla 3 Teslan magneettikuvauslaitteilla. Tutkimukseen pääsee nopeasti, myös ilman lähetettä.

Tutkimukseen annetaan erilliset esivalmisteluohjeet ja itse kuvauskäyntiin on hyvä varata aikaa noin tunti. Ennen kuvausta asiakkaalle annetaan suonensisäistä lääkettä, joka hidastaa suolen toimintaa ja mahdollistaa tarkemmat kuvat. Lisäksi tutkimuksessa käytetään tarvittaessa varjoainetta.

Tutkimustilanteessa asiakas makaa selin, ja kuvauskela asetetaan lantion päälle. Tutkimus kestää 20 – 30 minuuttia ja sen aikana voi kuunnella halutessaan radiota.

Kuvauksen jälkeen radiologi tulkitsee kuvat ja toimittaa lausunnon.

SYNLABissa eturauhasen magneettikuvaukseen pääsee nopeasti ja myös ilman lähetettä

SYNLAB tarjoaa eturauhasen magneettikuvauksia Espoossa ja Tampereella. Tutkimukseen voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman. Ajan saa nopeasti ja lausunto tulee muutamassa päivässä.

Lisätietoja:

Rosa Ikonen, Palvelupäällikkö, SYNLAB Suomi Oy
rosa.ikonen@synlab.fi
p. 0503534317

Kati Kesäläinen, Johtaja, toimipisteverkosto, SYNLAB Suomi Oy
kati.kesalainen@synlab.fi
p. O405525087

SYNLAB on Suomen suurin yksityinen kuvantamis- ja laboratoriopalveluiden tarjoaja. Palvelemme julkisia ja yksityisiä terveydenhuollon toimijoita, yrityksiä ja yksityisasiakkaita yli 30 paikkakunnalla noin 300 ammattilaisen voimin. SYNLAB Suomi on osa SYNLAB Groupia, joka on Euroopan johtava lääketieteellisen diagnostiikan tuottaja. SYNLABilla on toimintaa noin 40 maassa ja noin 20 000 työntekijää. Lue lisää meistä: www.synlab.fi