Uutiset

Talvikuukausina ilmenee runsaasti kuvantamistutkimuksia vaativia vammoja 

Talviurheilulajit ovat oiva keino kunnon ylläpitoon pimeinä kuukausina. Talven harrastuksissa on kuitenkin omat vaaransa, sillä erilaiset kaatumiset ja liukastumiset voivat aiheuttaa vakaviakin vammoja. Joskus vaiva voi kehittyä myös hitaasti rasituksen myötä.

Suurin osa liikuntatapaturmissa tulleista vammoista on nyrjähdyksiä, venähdyksiä, sijoiltaanmenoja tai lihasvammoja. Urheiluvamman sattuessa on tärkeää tunnistaa tilanteen vakavuus, jotta saadaan ennuste hoidon kestosta, ja kuntouttaminen voidaan aloittaa.

Kuvantamistutkimuksilla nopeasti apua oikean diagnoosin saamiseksi

Viime vuosina lääketieteessä on kiinnitetty erityisesti huomiota varhaiseen ja tarkkaan diagnoosiin, jotta optimaalinen hoito voidaan aloittaa viivytyksettä. Koska pelkällä kliinisellä tutkimuksella ei voida osoittaa esimerkiksi polvikivun syytä, on kuvantamistutkimuksilla suuri merkitys liikuntavammojen hoidossa.

Magneettikuvaus on erinomainen keino urheiluvamman tunnistamiseen. Magneettikuvaukseen hakeutuminen on tärkeää, koska sen avulla vaurio löydetään välittömästi ja hoito voidaan aloittaa ilman viivettä, kertoo radiologian erikoislääkäri Osmo Tervonen.

Magneettikuvaukseen pääsee edullisesti myös ilman lähetettä

SYNLABissa magneettikuvaukseen pääsee nopeasti ja edullisesti lääkärin lähetteellä tai ilman. Tutkimusaikoja on tarjolla usein jo samalle päivälle. Tutkimus sisältää aina radiologian erikoislääkärin lausunnon. Kuvat ovat nähtävissä asiakkaan omassa Terveyskansiossa ja ne tulevat pian siirtymään myös OmaKantaan, josta hoitava taho pääsee niihin vaivattomasti käsiksi. Tulokset saa 1–3 arkipäivän kuluessa tutkimuksesta.

Röntgentutkimuksesta apua murtumien tunnistamiseen

Kaatumisen seurauksesta johtuvien vammojen hoitoon käytetään myös röntgenkuvausta. Ihmisten kiputuntemukset ovat aina yksilöllisiä ja siksi esimerkiksi ranteen tai nilkan murtumaa on mahdotonta diagnosoida pelkän oirekuvan perusteella. Murtuma tunnistetaan tehokkaasti röntgenkuvasta. SYNLABissa röntgenkuvaukseen pääsee lääkärin lähetteellä.