MAGNEETTIKUVAUS

Magneettikuvaus (MRI) on monissa vaivoissa paras keino diagnoosin tekemiseksi. Menetelmä perustuu magneettikentän ja radioaaltojen hyödyntämiseen. Magneettikuvauslaitteisto ei tuota lainkaan haitallista säteilyä, joten tutkimus on turvallinen, kivuton ja sopii kaikenikäisille. SYNLABin magneettitutkimukset ovat sujuvia ja laadukkaita. Meille voit tulla magneettikuvaukseen myös ilman lääkärin lähetettä.

Magneettikuvauksen avulla voidaan analysoida tarkasti lähes jokaista kehonosaa. Erityisen hyvin magneettikuvaus soveltuu pään alueen, selkä- ja lannerangan, luiden ja nivelien sekä verisuonten tutkimukseen. Yleisimpiä syitä magneettitutkimukseen ovat muun muassa pitkittyneet selkäkivut, neurologiset vaivat, tapaturmat ja rasitusvammat.

Magneettikuvaus tapahtuu valaistussa ja ilmastoidussa tunnelimaisessa laitteessa, joka on avoin molemmista päistä. Koska laite pitää kuvatessaan kovaa ääntä, tutkittavan päähän asetetaan kuulosuojaimet. Magneettikuvaus kohdistuu tyypillisesti yhteen kohteeseen, kuten polveen tai olkapäähän, jonka kuvaaminen kestää noin 30 minuuttia. 

SYNLABin magneettitutkimukseen sisältyy magneettikuvauksen lisäksi radiologian erikoislääkärin lausunto ja kuvat CD-levyllä. Mikäli saavut tutkimukseen yksityisen erikoislääkärin lähetteellä, olet oikeutettu Kela-korvaukseen. Saat radiologin lausunnon tutkimuksesta tyypillisesti jo tutkimusta seuraavana päivänä, aina kuitenkin kolmen työpäivän sisällä. Voit ottaa magneettikuvat mukaasi käynnin yhteydessä.

Hinnasto

Magneettikuvaus SYNLABilla – huomioithan myös:

Tutkimuksen hintaan lisätään palvelumaksu 15 €.

  • Emme tee magneettitutkimuksia henkilöille, joilla on sydämentahdistin. Katso muut tutkimusrajoitteet täältä.
  • Katso tarkempi lista kuvauskohteista täältä.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 1-3 -työpäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin.

Varaa aika tutkimukseen

SYNLABissa-magneettikuvauksessa

Alle puolet suomalaisista tietää, että magneettitutkimukseen pääsee ilman lääkärin lähetettä

Tuore kyselytutkimus osoitti: Yli puolet suomalaisista olettaa, että magneettikuvaustutkimuksiin…

Lue lisää
Cover for article '3 väitettä kuluman kuvantamisesta'

3 väitettä kuluman kuvantamisesta

Nivelrikon hoidosta päätettäessä potilaan kokemat oireet ovat melkein tärkeämmät…

Lue lisää

Virhe