MAGNEETTITUTKIMUKSET

Magneettitutkimus (MRI) on monissa vaivoissa tehokas keino diagnoosin tekemiseksi. Magneettikuvauksen avulla voidaan analysoida tarkasti lähes jokaista kehonosaa. Erityisen hyvin magneettikuvaus soveltuu pään alueen, selkä- ja lannerangan sekä luiden ja nivelien kuvaukseen. Yleisimpiä syitä magneettitutkimukseen ovat muun muassa pitkittyneet selkäkivut, neurologiset vaivat, tapaturmat ja rasitusvammat. ​​

Magneettikuvauslaitteisto ei tuota lainkaan haitallista säteilyä, joten tutkimus on turvallinen, kivuton ja sopii kaikenikäisille. Menetelmä perustuu magneettikentän ja radioaaltojen hyödyntämiseen. Magneettikuvaus tapahtuu valaistussa ja ilmastoidussa tunnelimaisessa laitteessa, joka on avoin molemmista päistä. Koska laite pitää kuvatessaan voimakasta ääntä, tutkittavan korvat suojataan kuulosuojaimilla ja / tai korvatulpilla.

Magneettikuvaus kohdistuu tyypillisesti yhteen kuvauskohteeseen, kuten polveen tai olkapäähän. Kuvauskohde tulisi olla ennen tutkimusta määriteltynä. Lisää tietoa tutkimuskohteista löydät täältä. Kuvaus kestää noin 30 minuuttia. Tutkimuksessa otetaan kuvasarjoja tavallisesti kolmesta eri suunnassa. Kuvasarjat sisältävät useita leikkeitä. Kuvasarjat suunnitellaan kuvauskohteen ja oireiden mukaisesti, joten magneettitutkimuksen laajuus vaihtelee. Laajuus ei kuitenkaan vaikuta merkittävästi kuvauksen kestoon, eikä laajuus tarkoita laajempaa kuvausaluetta. Magneettikuvauksen laajuus määrittyy kuvattavan kohteen, oirekuvan, mahdollisen lääkärin lähetteen ja tutkimuksessa otettavien kuvien perusteella. Toisinaan lopullinen laajuus pystytään määrittelemään vasta tutkimuksen aikana. Huomioithan, että laajuus vaikuttaa tutkimuksen hintaan. Ajantasaiset hintatiedot löydät hinnastostamme.

Jos sinulla on olemassa aiemmat magneettikuvat CD-levyllä samasta kuvauskohteesta, voit ottaa ne mukaasi tullessasi tutkimukseen. Tulethan toimipisteeseen 15 min ennen varattua tutkimusaikaa. Ennen tutkimusta käydään läpi tutkimukseen liittyvät esitiedot.

SYNLABin magneettitutkimukseen sisältyy aina radiologian erikoislääkärin lausunto. Saat lausunnon ja magneettitutkimuksen kuvat Terveyskansioon 1-3 arkipäivän sisällä. Magneettitutkimukseen voit tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman.

Kuvantamisen termikirjaston löydät täältä.

Mikäli mieleesi heräsi kysymyksiä tutkimukseen liittyen, katso läpi Usein kysytyt kysymyksemme -sivu.

Hinnasto

Tutustu magneettitutkimusten eri alueisiin

Magneettitutkimus tehdään aina yhdelle kuvauskohteelle kerrallaan. Jos sinun tarvitsee tutkituttaa useampi kehon osa, varaathan jokaiselle kohteelle oman tutkimusajan.

Liikuttamalla hiirtä alla olevan hahmon päällä näet lisätietoa eri kuvauskohteista ja pääset tutustumaan niihin tarkemmin

Pää/Aivot

Kaularanka

Olkapää

Olkapää/

Kyynärpää

Kyynärpää

Ranne

Ranne

Käsi

Käsi

Ylävatsa

Lanneranka

Lonkka

Lonkka

Alavatsa

Polvi

Polvi

Nilkka

Nilkka

Jalkaterä

Jalkaterä

Rintaranka

Magneettikuvaus SYNLABilla – huomioithan myös:

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Kuva-CD:n saa SYNLABista tilattua hintaan 19,90 €. Kuva CD:n saat ostettua kuvauksen yhteydessä toimipisteestä tai jälkikäteen täältä.
  • SYNLABin kuvat voidaan siirtää hoitavan tahon sähköiseen kuva-arkistoon, jos sähköinen kuvansiirtoyhteys on tehty SYNLABin kanssa. Kuvansiirtopyynnön voit tehdä täältä
  • Emme tee magneettitutkimuksia henkilöille, joilla on sydämentahdistin. Katso muut tutkimusrajoitteet täältä.
  • Katso tarkempi lista kuvauskohteista täältä.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 1-3 -työpäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin.

Varaa aika tutkimukseen