Potilas menossa magneettitutkimukseen

MAGNEETTIKUVAUS

​​Magneettikuvaus (MRI) on monissa vaivoissa tehokas keino diagnoosin tekemiseksi. Magneettikuvauksen avulla voidaan analysoida tarkasti lähes jokaista kehonosaa.

Magneettikuvaus (käytetään myös termiä MRI, eli magnetic resonance imaging) perustuu elimistössä olevaan veteen ja vedessä olevan vedyn magneettisiin ominaisuuksiin. Magneettikuvauksella saadaan tarkkoja kuvia ihmisen kehon eri osista ja se soveltuu erityisen hyvin pään alueen, selkä- ja lannerangan sekä luiden ja nivelien kuvaukseen. Magneettikuvauksen suurimpia sovellusalueita ovat tuki- ja liikuntaelimistön kuvaukset, erityisesti urheiluvammat. Magneettikuvassa näkyvät pienetkin lihasrevähtymät. Myös vamman laajuus pystytään näkemään tarkasti. Yleisimpiä syitä magneettitutkimukseen ovat muun muassa pitkittyneet polvikivut, neurologiset vaivat, tapaturmat ja rasitusvammat. ​​ Magneettitutkimuksen avulla voidaan tutkia kattavasti lähes jokaista kehon osaa.

Magneettikuvaukset edulliseen hintaan

SYNLABin magneettikuvauksen hinta vaihtelee paikkakunnittain sisältäen radiologian erikoislääkärin lausunnon. Saat lausunnon ja magneettitutkimuksen kuvat Terveyskansioon 1-3 arkipäivän sisällä.

KaupunkiKuvauksen hinta
Espoo311 €
Hämeenlinna289 €
Helsinki265 €
Jyväskylä289 €
Kajaani311 €
Kotka311 €
Kouvola311 €
Kuopio289 €
Lahti325 €
Lappeenranta311 €
Oulu289 €
Rauma325 €
Rovaniemi311 €
Tampere311 €
Tornio353 €
Turku 289 €
Vaasa311 €

Hintaan lisätään palvelumaksu (14 € jälkikäteen verkossa maksettuna, 19,50 € toimipisteessä maksettuna) ja Kanta-maksu 2,50 €. Tarkempi hinnastoluettelo.

HUOM! Turun magneettikuvauksen ajanvaraus ainoastaan soittamalla magneettirekan ajanvarausnumeroon puh. 050 4673363 (ma-pe klo 10-14).

Saat aina valita itsellesi sopivan tutkimuspaikan

Lähete on lääkärin kirjoittama lomake, jossa määritellään potilaalle tarpeelliset tutkimukset. Sinulla on oikeus pyytää lähete paperisena, jolloin voit itse hakeutua tutkimuksiin sinulle parhaiten sopivalle toimijalle. Lähete ei koskaan velvoita sinua käyttämään tietyn lääkäriketjun palveluja.

Magneettikuvaukseen ilman lääkärin lähetettä 

Meille voit aina tulla magneettikuvaukseen joko lääkärin lähetteellä tai ilman.

AJANVARAUS

Puhelimitse 010 326 3260 tai verkkoajanvarauksemme kautta

Mitä magneettikuvauksessa tapahtuu?

Magneettikuvaus kestää noin 30 minuuttia ja kohdistuu tyypillisesti yhteen kuvauskohteeseen, kuten polveen tai olkapäähän. Kuvauksen aikana on oltava täysin liikkumatta. Magneettikuvauksessa otetaan kuvasarjoja tavallisesti kolmesta eri suunnassa. Kuvasarjat sisältävät useita leikkeitä. Kuvasarjat suunnitellaan kuvauskohteen ja oireiden mukaisesti, joten magneettitutkimuksen laajuus vaihtelee. Laajuus ei kuitenkaan vaikuta merkittävästi kuvauksen kestoon, eikä laajuus tarkoita laajempaa kuvausaluetta.

Lue lisää magneettikuvaukseen saapumisesta ja kuvauksen kulusta

5 vinkkiä sinulle, joka pelkäät magneettikuvausta

Onko magneettikuvaus vaarallinen?

Magneettikuvauslaitteisto ei tuota lainkaan haitallista säteilyä, joten tutkimus on turvallinen, kivuton ja sopii kaikenikäisille. Menetelmä perustuu magneettikentän ja radioaaltojen hyödyntämiseen. Magneettikuvaus tapahtuu valaistussa ja ilmastoidussa tunnelimaisessa laitteessa, joka on avoin molemmista päistä. Koska laite pitää kuvatessaan voimakasta ääntä, tutkittavan korvat suojataan kuulosuojaimilla tai korvatulpilla.

Raskaus tai imetys eivät ole este magneettitutkimukselle, mutta ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana magneettitutkimus tehdään ainoastaan välttämättömissä tapauksissa, jossa tarve on lääketieteellisesti perusteltu. On muutamia syitä, jotka voivat estää magneettikuvauksen. Este tutkimukselle on esimerkiksi sydämentahdistin. Mikäli kehossasi on metallia, vierasesine tai implantti, olethan yhteydessä meihin. Kehossa olevat metallit eivät yleensä ole este tutkimukselle, mutta asiasta tulee ilmoittaa SYNLABin hoitohenkilökunnalle ennen tutkimusta.

Lue lisää magneettikuvauksen tutkimusrajoitteista

Valmistautumisohjeet

Magneettikuvauksen termikirjasto

Usein kysytyt kysymykset

Magneettikuvauksen hinnasto

Magneettitutkimuksen jälkeen

Magneettikuvauksen jälkeen saat tutkimuksessa otetut kuvat ja radiologin lausunnon omaan Terveyskansioosi 1–3 arkipäivän kuluessa tutkimuksesta. SYNLABissa otetut magneettikuvat siirtyvät myös valtakunnalliseen kuva-arkistoon, josta ne ovat käytettävissä hoitavalle taholle.

Kuvansiirtopyynnön voit tehdä verkkosivuillamme. Magneettikuvat ovat myös mahdollista siirtää CD-levylle. Kuva-CD:n saa tilattua SYNLABista hintaan 19,90 € joko kuvauksen yhteydessä toimipisteestä tai jälkikäteen verkkosivuiltammme.

Kaikki tutkimustulokset ovat käyttökelpoisia sekä julkisen että yksityisen puolen terveys- ja lääkärikeskuksissa.

Tutustu eri kehonosien magneettikuvauksiin

Magneettitutkimus tehdään aina yhdelle kuvauskohteelle kerrallaan. Jos sinun tarvitsee tutkituttaa useampi kehon osa, varaathan jokaiselle kohteelle oman tutkimusajan.

UUTTA! Meillä pääset nyt myös eturauhasen magneettitutkimukseen. Magneettikuvaus on tarkka menetelmä eturauhassyövän havaitsemiseen. Pääset tutkimukseen nopeasti lähetteellä tai ilman. Tutkimusta on tarjolla Espoon ja Tampereen toimipisteissämme. Lisätietoa eturauhasen magneettikuvauksesta.

SYNLABin magneettikuvaustarjonnasta löydät seuraavat tutkimukset:

Tutustu magneettitutkimusten kuvauskohteisiin

Liikuttamalla hiirtä alla olevan hahmon päällä näet lisätietoa eri kuvauskohteista ja pääset tutustumaan niihin tarkemmin

Pää/Aivot

Kaularanka

Olkapää

Olkapää/

Kyynärpää

Kyynärpää

Ranne

Ranne

Käsi

Käsi

Ylävatsa

Lanneranka

Lonkka

Lonkka

Alavatsa

Polvi

Polvi

Nilkka

Nilkka

Jalkaterä

Jalkaterä

Rintaranka

KUVANTAMINEN

Lisätietoa SYNLABin röntgenkuvauksista

KUVANTAMINEN

SYNLABissa myös ultraäänitutkimuksia

KUVANTAMINEN

Lue lisää SYNLABin rintatutkimuspalveluista