LABORATORIO­­PAKETIT

Varmista, ettei sinulla ole puutostiloja kehossasi. Paketti kertoo, saatko riittävästi esimerkiksi magnesiumia ja sinkkiä ravinnostasi.

Tarvitsemme hivenaineita pysyäksemme terveinä ja hyvinvoivina. Näitä arvoja mittaava laboratoriopaketti kertoo, saatko riittävästi magnesiumia, sinkkiä, seleeniä, ubikinonia ja kuparia ravinnostasi. Varmista, ettei sinulla ole puutostiloja kehossasi.

Riittävä hivenaineiden saanti ruuasta on tärkeää, koska elimistö ei pysty valmistamaan niitä itse. Myös kova rasitus voi vaikuttaa hivenaineiden tasoihin laskevasti.

Miksi hivenaineet ovat niin tärkeitä? Ne edistävät esimerkiksi lihasten, hermoston ja aineenvaihdunnan toimintaa. Hivenaineiden puutteet voivat johtaa esimerkiksi välillisesti veren rauta-arvojen laskemiseen ja tulehdusherkkyyteen.

Alhainen magnesiumin taso voi johtua muun muassa kovasta henkisestä rasituksesta, ja alhainen ubikinonin taso näyttäytyy väsymyksenä kehossa. Näitä arvoja on mahdollista korjata elintapamuutoksilla, ruokavaliolla tai ravintolisällä.

Paketti sopii hyvin kertatutkimukseksi tai tilanteen jatkuvaan seurantaan.

Hivenainepaketti sisältää viisi tutkimusta:

Sinkki

Sinkki (P-Zn) on ihmiselle välttämätön hivenaine. Suurin osa sinkistä sijaitsee lihaksissa sekä luustossa solujen sisällä. Sinkkiä tarvitaan valkuaisaineiden tuotannossa, entsyymien toiminnassa ja osana valkuaisaineiden ja aminohappojen toimintaa. Sinkkiä tarvitaan myös haavojen parantumiseen. 

Seleeni

Seleeni (Se) on ravinnosta saatava hivenaine, joka toimii myös antioksidanttina. Ihmisen elimistössä seleeniä esiintyy lihaksissa, maksassa, munuaisissa, kilpirauhasessa, verihiutaleissa ja sydämessä. Seleeni vaikuttaa hiusten ja kynsien hyvinvointiin, kilpirauhasen normaaliin toimintaan, siittiöiden muodostumiseen ja immuunijärjestelmän toimintaan. Seleenin puute voi aiheuttaa myös sydänlihaksen vaurion.

Kupari

Kupari on hivenaine, joka osallistuu entsyymien toimintaan. Esimerkkejä ovat raudan aineenvaihdunnan säätely, sidekudoksen muodostuminen, solujen energiatuotanto ja hermoston toiminta.

Ubikinoni

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 esiintyy lähes kaikissa ihmisen kudoksissa. Se on välttämätön solujen energiantuotannossa. Ubikinoni on rasvaliukoinen ja muuttuu elimistössä ubikinoliksi toimien soluissa antioksidanttina eli estäen hapettumisreaktiota. 

Magnesium

Magnesium eli Mg on kivennäisaine, joka tukee solujen normaalia toimintaan ja osallistuu esimerkiksi lihasten supistumiseen sekä energian lähteinä käytettävien hiilihydraattien aineenvaihduntaan. Magnesium tukee myös luuston kehitystä.  Magnesiumin tarve voi kasvaa aktiivisesti liikkuvilla ja urheilijoilla.

Hivenainepaketti – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Hivenainepaketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Tutkimus vaatii paastoa.