Uutiset

Vuodessa arvot kohdalleen 

Suomalaisen rallicrossin huippunimi Niclas Grönholm voi huokaista helpotuksesta: hän tietää, että terveyden suhteen perusasiat ovat nyt kunnossa. Niclas sai vuodessa veriarvonsa viitearvoihin, joten nyt hän voi rauhassa keskittyä tulevaan kisakauteen.  

Niclas on yksi kuudesta huippu-urheilijasta, joiden kanssa SYNLAB on tehnyt yhteistyötä. Vuosi sitten yhteistyön alkaessa Niclas kävi kattavissa laboratoriotesteissä, ja niiden perusteella moni arvoista oli hitusen viitearvojen ulkopuolella.  

Vaikka Niclaksen arvoissa ei vuosi sittenkään ollut mitään huolestuttavaa, pistivät tulokset Niclaksen miettimään omaa terveyttään ja sitä, miten siihen voi vaikuttaa.  

”Esimerkiksi D-vitamiini oli viimeksi alhainen, nyt se on normaali. Aloin syödä D-vitamiinilisää, sellaista supervitamiinia, jota ei tarvitse muistaa ottaa joka päivä ja se sopii minulle hyvin”, hymyilee Niclas.  

Hän on todella tyytyväinen tuloksiinsa. Kiireinen urheilija kun ei aina välttämättä ehdi syödä juuri oppikirjan mukaan.  

”Nyt tulokset olivat yllättävänkin hyvät. Vuodessa saa näköjään ihan hyvin kehitystä aikaan pienilläkin muutoksilla”, hän toteaa.  

Tämän vuoden kirkkaimpana tavoitteena MM-kulta

Niclaksen kiireet eivät ole ainakaan hellittämässä, sillä rallicross on kesälaji ja kauden tärkeimmät kisat edessä. Viime kaudella Niclas nappasi MM-pronssia.  

Olen siihen tyytyväinen, sillä todella monta vuotta mitali oli niin lähellä. Tänä vuonna tavoitteena on tietysti kirkastaa mitali kultaiseksi ja nousta ykköskorokkeelle”, Niclas toteaa.  

Eväät menestykseen pitäisi olla kasassa, sillä talven treenit ovat edenneet hyvin ja kasvusuuntaisesti.  

”Hyvän, mutta pitkän  talven jälkeen on kiva, että on kilpailukesä edessä”.  

Tutkimuksista tietoa, mutta muutoksen avaimet ovat itsellä    

SYNLAB-yhteistyö on ollut Niclaksen mukaan hyödyllinen kokemus. Hän arvelee, ettei olisi muuten kiinnittänyt terveytensä ylläpitoon samalla tavalla huomiota.  

”Uskon jatkavani säännöllistä laboratoriotesteissä käymistä. Sitä ei itse välttämättä huomaa, onko kaikki hyvin, ainakaan ennen kuin asiat ovat jo kunnolla pielessä. Ja tuloksien jälkeen on mahdollisuus tehdä elämäntapamuutoksia ja hakea peilistä ratkaisua asioihin”, hän toteaa. 

Hän kiittää SYNLABia siitä, kuinka helppoa ja nopeaa testeihin pääsy on. 

”Itse varasin ajan samalla, kun olin jo kävelemässä palvelupisteeseen. Kaikki meni todella sujuvasti. Testeissä käyminen ei pitäisi olla kenelläkään ainakaan siitä kiinni, etteikö olisi aikaa”, hän kiteyttää. 

Tutustu SYNLABin palveluvalikoimaan, ja selvitä, mitä sinulle oikeasti kuuluu; – Se on tärkeintä tietoa.