Uutiset

Uusi digitaalinen eläinlääketieteen patologiapalvelu mullistaa hoidon Suomessa ja muissa Pohjoismaissa

  • Uusi teknologia auttaa tekemään diagnoosin ja aloittamaan hoidon nopeammin
  • Palvelu tuo tehokkuutta eläinlääkäriasemille ja paremman hoitokokemuksen sekä lääkäreille, eläimille että niiden omistajille
  • Sytologiset ja hematologiset tulokset tulevat tunnin sisällä, ympäri vuorokauden
  • Uusi kustannustehokas teknologia

Uusi, uraauurtava palvelu on valmiina muuttamaan eläinlääkäritoiminnan Pohjois-Euroopassa. Palvelun ansiosta eläinlääkärit pystyvät tekemään diagnoosin heti, entisen useamman päivän sijaan
SYNLAB on julkaisemassa ScopioVet-teknologia-alustan, joka skannaa ja lähettää suuriresoluutioiset sytologiset ja hematologiset digikuvat globaalille kliinisten patologien verkostolle. Kuvia analysoidaan ja vastauksia toimitetaan ympäri vuorokauden.


Uusi teknologia-alusta tehostaa eläinlääkärikeskusten työkäytäntöjä merkittävästi. Lisäksi palvelu parantaa lemmikkien ja muiden eläinten hoitoa ja hoitotuloksia sekä tarjoaa omistajille paremman palvelukokemuksen.
SYNLAB toimii yhteistyössä teknologian kehittäneen yhdysvaltalaisen Scopio Labs yrityksen kanssa. SYNLAB on hankkinut yksinoikeuden alan johtavan ScopioVet-mallin jakeluun Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Ensimmäinen järjestelmä asennettiin huhtikuussa vaasalaiselle Eläinklinikka Saari Oy:lle.


SYNLAB ScopioVet -järjestelmä automatisoi tietokonevalokuvauksen avulla mikroskooppinäytteiden kuvauksen korkearesoluutioisiksi skannauskuviksi. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten kolmen aluslasin alusta, kuvien nopea skannaus, tiedostojen samanaikainen suoratoisto ja sovelluksen patologichat-ominaisuus on suunniteltu sujuvoittamaan eläinlääkärien työnkulkuja.

SYNLAB ScopioVet

Fiona Gosling, SYNLABin eläinlääketieteestä vastaava johtaja Britanniassa: ”Olemme iloisia, että pystymme tarjoamaan tämän teknologian eläinlääkärien käyttöön Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.


SYNLAB ScopioVet muuttaa tavan, jolla eläimiä hoidetaan klinikoilla. Testitulokset ovat käytettävissä jo 60 minuutin kuluessa. Diagnoosi voidaan tehdä nopeammin, hoito aloittaa ripeämmin, ja eläimet sekä niiden omistajat kokevat vähemmän stressiä. Lisäksi eläinlääkäriasemien tehokkuus paranee ja kokemus on kaikkien kannalta sujuvampi.


Kun otetaan huomioon, miten vähän Suomessa on sytologialaboratorioita, tämä uusi teknologia, joka mahdollistaa tulosten saamisen nopeasti, soveltuu Suomen markkinoille erityisen hyvin. Monet suomalaiset eläinlääkärit joutuvat tällä hetkellä lähettämään sytologiset näytteensä laboratorioihin kuriirilla, ja tulosten saaminen kestää useita päiviä. Pitkä odotusaika on erityisen hankala etenkin eläinten omistajille. Lisäksi eläinlääkärit joutuvat käyttämään työaikaa paperitöihin, jolloin varsinaiseen eläinten hoitamiseen jää vähemmän aikaa.”

Fiona Gosling
Fiona Gosling


Assaf Wydra on toiminut eläinlääkärinä vuodesta 2011 ja omistanut vaasalaisen Eläinklinikka Saari Oy:n vuodesta 2018. SYNLAB ScopioVet palvelu auttaa jo tällä hetkellä klinikkaa toimimaan tehokkaasti.
”Olen ollut aina kiinnostunut sytologiasta ja suunnittelin erittäin tarkan mikroskoopin hankintaa, kun israelilainen kollega suositteli minulle SYNLAB ScopioVetiä.”, Assaf Wydra kertoo.


”Olen hämmästynyt tulosten yksityiskohtaisuudesta. Myös vastausnopeus on todella uskomaton. Jouduin aiemmin odottamaan sytologisten näytteiden tuloksia kolme tai neljä päivää. SYNLAB ScopioVet järjestelmässä diagnosointi on nopeampaa. Lisäksi patologi voi merkitä löydökset, mistä on eniten hyötyä minulle itselleni, sillä pystyn näin oppimaan tulevia tilanteita varten. Teknologia tarjoaa myös kustannusetuja.”


SYNLAB otti ScopioVet-järjestelmän käyttöön Britanniassa vuonna 2020. Uutta palvelua hyödynnetään nyt eläinklinikoilla ympäri Euroopan.

Assaf Wydra
Eläinlääkäri Assaf Wydra

Asher Fink, President, ScopioVet, Scopio Labs, lisää: ”Olemme iloisia, että pääsemme rakentamaan edelleen erinomaista suhdettamme SYNLABin kanssa. Tämä palvelu on käytössä eläinlääkäreille Britanniassa, ja nyt se laajenee Pohjoismaihin. Onnistunut kumppanuus perustuu molempien brändien vahvuuksiin: SYNLABin diagnostinen asiantuntemus ja vahvat asiakassuhteet ovat vertaansa vailla, ja Scopio tarjoaa maailman johtavan digitaalisen mikroskopiateknologian. Mullistamme yhdessä eläinlääketieteen hoitopaikoissa tehtävää diagnostiikkaa.”


Jos haluat lisätietoja SYNLAB ScopioVetistä tai jos haluat varata esittelyn, käy osoitteessa www.synlab.fi/scopiovet tai lähetä sähköpostia osoitteeseen myynti@synlab.fi


Lisätiedot:

James Benstead (Communications and Engagement Specialist for SYNLAB) – james.benstead@mihsolutions.co.uk, +44 7792 119013

Saana Mannerhovi (Markkinointijohtaja, SYNLAB Suomi) – viestinta@synlab.fi


SYNLAB Group on Euroopan johtava lääketieteellisten diagnostiikkapalveluiden tuottaja. Uusinta teknologiaa käyttävä ja kansainvälisen asiantuntijatiiminsä taitoja hyödyntävä SYNLAB Vet on erikoistunut eläinlääketieteelliseen laboratoriodiagnostiikkaan. SYNLABilla on eläinlääketieteellisiä laboratorioita ympäri Euroopan, muun muassa Saksassa, Italiassa, Belgiassa, Britanniassa ja Irlannissa.