Uutiset

Terveys on tennispelaaja Patrik Niklas-Salmisen työkalu – laboratoriotestistä mielenrauhaa

Suomalaistenniksen huippupelaajalla Patrik Niklas-Salmisella on nyt ollut enemmän aikaa kuin normivuonna. Koronan vuoksi kisakalenterissa on ollut väljää, ja juuri leikattu ranne pitää miehen pois kentiltä vielä alkukesän. Sekä korona että loukkaantumiset ovatkin olleet Patrikille hyvä muistutus siitä, minkä päälle huippu-urheilija rakentaa: terveys on kaiken tekemisen lähtökohta.

Patrik suhtautuu vastoinkäymisistä huolimatta tulevaisuuteen toiveikkaasti, ja tavoitteena on palata kentälle kesäkuun aikana. Lähitulevaisuuden päätavoite on Tampereella heinäkuussa järjestettävässä Tampere Open -kisassa, jossa Patrik toivoo pääsevänsä kotiyleisön eteen hyväkuntoisena. Tampereen kisat ovat hänelle erityisen tärkeät senkin vuoksi, että hän edusti Tampereen Tennisseuraa ennen kuin siirtyi HVS-Tennikseen.

”Onhan tämä korona-aika ja rannevamma pistänyt asioita perspektiiviin ja muistuttanut, miten tärkeä asia oma terveys on. Toisaalta olen hyödyntänyt tilaisuuden ja viettänyt kavereiden ja perheen kanssa enemmän aikaa. Ja monen muun tavoin aloitin viime kesänä golfin pelaamisen”, Patrik kertoo.

Korona-aika näkyy tennishuipun laboratoriotuloksissa

Patrik on yksi kuudesta huippu-urheilijasta, joiden kanssa SYNLAB on käynnistänyt vuoden mittaisen yhteistyön. Yhteistyöhön sisältyy kattavan laboratoriotestikokonaisuuden tekeminen urheilijoille.

Patrikille omien veriarvojen selvittäminen ei ollut aivan uutta.

”Olen käynyt aiemminkin muutamia kertoja selvittämässä veriarvojani. Haluan tietää, missä mennään, sillä siten voin vaikuttaa terveyteeni ruokavalioon liittyvien valintojen kautta, hän toteaa.

Nyt testituloksissa kaikki näytti hyvältä. Sekin on urheilijalle hyvä tieto.

”Kyllä se tuo itselle rauhan, tiedän, että asiat ovat kunnossa. Jännä oli kuitenkin huomata, että korona-aika ja se, että olen ollut nyt poikkeuksellisen paljon kotimaassa, näkyi veriarvoissani. D-vitamiiniarvot olivat alakantissa, eikä auta muu kuin ottaa ryhtiliike vitamiinien syömisen kanssa”, Patrik naurahtaa.

Tosissaan, muttei vakavasti

Huippu-urheilijalle kaikki terveyttä ja hyvinvointia tukeva auttaa tietysti virittämään oman työkalun eli kehon toimintakyvyn parhaaseen mahdolliseen iskuun. Mutta Patrik ajattelee asiaa myös urheilijaboksin ulkopuolelta.

Sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi on hänelle muutenkin tärkeää. Tämän sanoman eteenpäinviejänä hän on myös mukana SYNLAB-yhteistyössä.

”Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja sairauksien ennaltaehkäisy on tosi tärkeää, olipa kyse sitten urheilijasta tai kenestä tahansa. Itselle on tärkeää pitää hyvinvoinnista huolta syömällä hyvin, nukkumalla tarpeeksi ja liikkumalla. Ei tarvitse olla urheilija pitääkseen itsestään huolta ja löytääkseen liikunnan ilon. Etelä-Euroopassa saatetaan pelata porukalla vaikka padelia ja sen jälkeen istutaan kahvilla ja vaihdetaan kuulumisia. Ei liikunnan tarvitse olla suorittamista, liikkua voi tosissaan, muttei sitä tarvitse ottaa vakavasti”, Patrik muistuttaa.

SYNLABin laboratoritesteistä löytyy omia vaihtoehtoja sekä penkkiurheilijoille, että urheilijoille – kaikille, joita kiinnostaa oma terveys.

Tutustu SYNLABin palveluvalikoimaan, ja selvitä, mitä sinulle oikeasti kuuluu, sillä se on tärkeintä tietoa.