LABORATORIO­­PAKETIT

Sukupuolitautitestit ovat ainoa luotettava tapa selvittää mahdollinen seksitautitartunta. Sukupuolitautitesteihin kannattaa hakeutua herkästi, sillä seksitaudit ovat usein oireettomia. Jos sinulla on syytä epäillä tartuntaa, hakeudu sukupuolitautitesteihin viimeistään 1-2 viikon kuluttua suojaamattomasta yhdynnästä.

Sukupuolitaudit tarttuvat tavallisimmin limakalvokontaktissa: emätinyhdynnässä, suuseksissä ja peräaukkoyhdynnässä. HIV voi tarttua myös veren välityksellä, yleensä likaisten tai jaettujen huumeneulojen käytössä. 

SYNLABin kattavaan ja luotettavaan Sukupuolitautipakettiin kuuluvat klamydia- ja tippuritartunnan tutkiminen virtsanäytteestä ja HIV-tutkimus verikokeesta. 

Huolehdi itsestäsi ja lähimmäisistäsi – Varaa aika sukupuolitautitesteihin.

Sukupuolitautipaketissa tutkitaan 3 seksitautia: 

Klamydia

Klamydia on usein oireeton, mutta oireillessaan se voi aiheuttaa kirvelyä virtsatessa tai ylimääräistä vuotoa virtsaputkesta tai emättimestä. Oireetonkin seksitauti vaatii hoitoa. Hoitamaton klamydia voi aiheuttaa naisilla mm. sisäsynnytinten tulehduksen ja miehillä lisäkivestulehduksen. 
Virtsatesti: Klamydia ja tippuri (U –CtGcNhO) 

Tippuri

Klamydian tavoin myös tippuri on yleensä oireeton. Tippuri voi aiheuttaa lisääntynyttä virtsaamistarvetta ja kirvelyä virtsatessa. Hoitamaton tippuri voi levitä ylöspäin virtsaputkessa ja aiheuttaa tulehduksia. 
Virtsatesti: Klamydia ja tippuri (U –CtGcNhO)

HIV (human immunodeficiency virus)

HIV voi tarttua limakalvokontaktissa: emätinyhdynnässä, suuseksissä ja peräaukkoyhdynnässä. HIV voi myös tarttua myös veren välityksellä, yleensä likaisten tai jaettujen huumeneulojen käytössä. Tartunnan oireita voivat olla mm. kuume ja kurkkukipu. Noin puolelle tartunnan saaneista ei tule tartunnan alkuvaiheessa oireita.
Verikoe: HIV-tutkimus (S –HIVAgAb) 

Sukupuolitautipaketti – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu 15 €.
  • Paketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset viiden työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.
  • Tutkimus otetaan ensivirtsasta, jota varten tulee olla virtsaamatta vähintään 2 tuntia.

Virhe