LABORATORIO­­PAKETIT

Laboratoriotutkimukset ovat ainoa luotettava tapa selvittää mahdollinen seksitautitartunta. Testeihin kannattaa hakeutua herkästi, sillä seksitaudit ovat usein oireettomia. Jos sinulla on syytä epäillä tartuntaa, hakeudu tutkimuksiin viimeistään 1-2 viikon kuluttua suojaamattomasta yhdynnästä.

Seksitaudit tarttuvat tavallisimmin limakalvokontaktissa: emätinyhdynnässä, suuseksissä ja peräaukkoyhdynnässä. HIV voi tarttua myös veren välityksellä, yleensä likaisten tai jaettujen huumeneulojen käytössä. 

SYNLABin kattavaan ja luotettavaan Seksitautien tutkimuspakettiin kuuluvat klamydia- ja tippuritutkimukset virtsanäytteestä sekä HIV-tutkimus verikokeesta. 

Huolehdi itsestäsi ja kumppanistasi – varaa aika seksitautien tutkimukseen.

Seksitautien tutkimus­paketissa tutkitaan 3 seksitautia: 

Klamydia

Klamydia on usein oireeton, mutta oireillessaan se voi aiheuttaa kirvelyä virtsatessa tai ylimääräistä vuotoa virtsaputkesta tai emättimestä. Oireetonkin seksitauti vaatii hoitoa. Hoitamaton klamydia voi aiheuttaa naisilla mm. sisäsynnytinten tulehduksen ja miehillä lisäkivestulehduksen. 
Virtsatesti: Klamydia ja tippuri (U –CtGcNhO) 

Tippuri

Klamydian tavoin myös tippuri on yleensä oireeton. Tippuri voi aiheuttaa lisääntynyttä virtsaamistarvetta ja kirvelyä virtsatessa. Hoitamaton tippuri voi levitä ylöspäin virtsaputkessa ja aiheuttaa tulehduksia. 
Virtsatesti: Klamydia ja tippuri (U –CtGcNhO)

HIV (human immunodeficiency virus)

HIV voi tarttua limakalvokontaktissa: emätinyhdynnässä, suuseksissä ja peräaukkoyhdynnässä. HIV voi tarttua myös veren välityksellä, esimerkiksi likaisten tai jaettujen huumeneulojen käytössä. Tartunnan oireita voivat olla mm. kuume ja kurkkukipu. Noin puolelle tartunnan saaneista ei tule tartunnan alkuvaiheessa oireita.
Verikoe: HIV-tutkimus (S –HIVAgAb) 

Seksitautien tutkimuspaketti – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Paketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset viiden työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.
  • Tutkimus otetaan ensivirtsasta, jota varten tulee olla virtsaamatta vähintään 2 tuntia.