LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 58 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Mietityttävätkö maksa-arvot? Maksa-arvojen tarkastuspaketilla voidaan selvittää maksasairauksia ja arvioida mahdollisten vaurioiden vakavuutta. 

Maksa-arvojen tarkastuspaketilla voidaan selvittää maksasairauksia ja arvioida mahdollisten maksavaurioiden vakavuutta. Paketti sisältää 4 tutkimusta.

Tutustu myös laajaan maksa-arvojen tutkimuspakettiin, joka sisältää 7 tutkimusta.

Maksaa vaurioittavat mm. liika alkoholin käyttö, mahdolliset sappikivet, tulehdustaudit, tietyt lääkkeet, ylipaino ja diabetes. Maksavaurioiden oireita voivat olla ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, yleinen huonovointisuus, heikkouden tunne, ihon kutiaminen ja ihon keltaisuus tai virtsan tumma tai ulosteen vaalea väri. 

ALAT eli alaniiniaminotransferaasi kertoo maksan toiminnasta. ALAT-entsyymin määrittämistä voidaan käyttää osana maksasoluvaurion ja maksatulehduksen selvitystä ja toteamista. Suurin osa glutamyylitransferaasista (GT) on lähtöisin maksasta, joten se toimii yleisenä merkkiaineena erilaisten maksasairauksien diagnostiikassa. GT:n pitoisuus voi nousta myös muista syistä, kuten lihavuuden ja alkoholin suurkulutuksen seurauksena.   

AFOS eli alkalinen fosfataasi on entsyymi, jota esiintyy eniten maksassa ja sappiteissä. Sappikivet ja sappiteiden tulokset voivat nostaa AFOS-arvoa. 

Maksan tehtävänä on poistaa punasolujen hajoamisen seurauksena syntyvää bilirubiinia elimistöstä. Jos maksan toiminta tai sapen virtaus häiriintyy, johtaa se bilirubiinin kohoamiseen. 

Tutustu SYNLABin muihin tutkimuspaketteihin!

Varaa aika:

Maksa-arvojen tarkastuspaketti sisältää 4 tutkimusta:

Alaniiniaminotransferaasi

ALAT (alaniiniaminotransferaasi) on entsyymi, joka kertoo maksan terveydestä. ALAT-entsyymin vapautuessa verenkiertoon sen pitoisuus kasvaa etenkin solujen vaurioituessa, joten sen määrittämistä voidaan käyttää osana maksasoluvaurion ja maksatulehduksen selvittämisessä sekä toteamisessa.

Glutamyylitransferaasi

Suurin osa seerumissa olevasta glutamyylitransferaasista on lähtöisin maksasta, joten sen pitoisuuden mittaaminen toimii yleisenä merkkiaineena erilaisten maksasairauksien diagnostiikassa. Glutamyylitransferaasin pitoisuus voi nousta myös lihavuuden ja alkoholin suurkulutuksen seurauksista.

Alkalinen fosfataasi

AFOS (alkalinen fosfataasi) on entsyymi, jota esiintyy eniten maksassa sappiteitä ympäröivissä Kupfferin soluissa. AFOS- tutkimusta käytetään esimerkiksi maksasairauksien arviointiin sekä tutkimiseen. Mm. maksan kasvaimet ja sappitaudit nostavat AFOS-arvoa.

Bilirubiini

Bilirubiini eli Bil kertoo maksan ja sappiteiden terveydestä. Esimerkiksi maksan tulehdukset ja sappikivet aiheuttavat bilirubiiniarvojen nousemista.

Maksa-arvojen tarkastuspaketti – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Voit tilata Maksa-arvojen tarkastuspaketin ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.