Uutiset

Laboratoriotestejä voi tehdä turvallisesti ja helposti kotonakin

Tiettyjen laboratorionäytteiden ottaminen kotona on helppoa ja vaivatonta. SYNLABin Testaakotona.fi tarjoaa laboratoriotestejä muun muassa seksitautien ja vatsavaivojen selvittelyyn. Kotitesti on hyvä vaihtoehto, jos laboratoriossa käyminen on esimerkiksi aikataulujen, pitkän välimatkan tai sairauden vuoksi hankalaa.  

Kotitestit analysoidaan luotettavasti keskuslaboratoriossa 

Kotona otetun laboratorionäytteen tulos on yhtä luotettava kuin terveydenhuollon tiloissa otetun näytteen tulos. Testaakotona.fi-palvelun näytteet analysoidaan aina akkreditoidussa laboratoriossa. Testaakotona -laboratoriotestit eivät ole ns. pikatestejä, vaan samoja testejä, joita esimerkiksi SYNLABin toimipisteissä otetaan.  

Pitkään jatkuneet vaivat kannattaa selvittää  

Erilaisten pitkään jatkuneiden oireiden syy kannattaa selvittää. Kotitesteillä on mahdollista testata mm. erilaisia vatsavaivoja aiheuttavia sairauksia. Esimerkiksi IBD-testillä voidaan selvittää tulehduksellista suolistosairautta. Tällaisissa tapauksissa vatsavaivat voivat hankaloittaa näytteenottoa laboratoriossa, joten kotona testaaminen saattaa olla helpompaa.  

Vinkkejä kotona testaamiseen 

  • Valitse haluamasi laboratoriotesti Testaakotona.fi:stä. Tilauksen vahvistaminen tapahtuu pankkitunnuksilla. Myös toisen henkilön puolesta asiointi on mahdollista.  
  • Kaikkien laboratoriotestien hinnat ovat kokonaishintoja. Hintoihin ei lisätä postitusmaksuja, vaan toimitus on aina ilmainen.  
  • Laboratorionäytteen ottaminen kotona on helppoa. Näytteenottopakkauksen mukana tulevat kaikki tarvittavat välineet sekä selkeät ohjeet näytteenottoon.  
  • Kun olet ottanut näytteen, vie laatikko postiin. Laatikossa on valmiiksi liimattu osoitetarra ja postimaksu on maksettu. Näyte toimitetaan SYNLABin keskuslaboratorioon analysointia varten. 

Testin jälkeen 

Tieto testituloksen valmistumisesta lähetetään tekstiviestinä. Tulokset voi käydä katsomassa kirjautumalla sisään pankkitunnuksilla. Vahva tunnistautuminen takaa, että kaikki tietosi ja laboratoriotestien tulokset ovat varmassa tallessa. 

Testaakotona.fi -palvelun tarjoaa SYNLAB Suomi. Tutustu täällä: testaakotona.fi