Uutiset

SYNLAB palkitsi Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoita stipendillä

Laboratorio- ja kuvantamispalveluita tuottavalla SYNLABilla on stipendiyhteistyötä eri ammattikorkeakoulujen kanssa. Stipendeillä SYNLAB tukee bioanalytiikan sekä radiografian- ja sädehoidon tutkinto-ohjelmasta valmistuvia opiskelijoita.

Oulun ammattikorkeakoulussa SYNLABin stipendit myönnettiin kahdelle vastavalmistuneelle opiskelijalle: röntgenhoitajaksi valmistuneelle Minja Antikaiselle ja bioanalyytikoksi valmistuneelle Katariina Laiholalle.

SYNLAB Suomi haluaa nostaa laboratorio- ja kuvantamisalan houkuttelevuutta, osoittaa arvostusta merkittäviä ammattiryhmiä kohtaan sekä palkita ja tukea opinnoissaan hyvin menestyviä opiskelijoita. Sekä röntgenhoitajan että bioanalyytikon ammatit valmistavat monipuoliseen ja tärkeään työhön. Osaajia tarvitaan alalle enemmän.

”Stipendin saanti oli todella hieno yllätys ja kiva merkki siitä, että minut ja ammattiryhmä on huomattu. Lähdin opiskelemaan röntgenhoitajaksi, sillä olen aina ollut tosi paljon kiinnostunut ihmisen anatomiasta. Tässä ammatissa sitä näkee joka muodossa. Tykkään myös potilastyöstä ja laitetekniikasta. Työssäni nämä yhdistyvätkin erinomaisesti”, kertoo Minja Antikainen.

”Stipendin saanti oli tosi positiivinen ja iso yllätys. Kiitos siitä! Tulevassa työssä kiinnostaa työn monipuolisuus. Olen aina ollut kiinnostunut biologiasta ja lääketieteestä, mutta tiedän, että lääkärin työ ei ole minua varten. Bioanalyytikkona voin työskennellä monipuolisesti laboratoriossa keskittyen analytiikkaan tai asiakaspalvelussa esimerkiksi näytteenoton tehtävissä”, kertoo Katariina Laihola.

Stipendin arvo on 500 euroa. Oulun ammattikorkeakoulu jakaa toiset kaksi stipendiä joulun valmistumisjuhlan yhteydessä. SYNLAB stipendiyhteistyö on solmittu myös Tampereen ja Metropolian ammattikorkeakoulujen kanssa. Metropolia ammattikorkeakoulussa ensimmäiset stipendit jaettiin toukokuussa.

Koulu valitsee stipendin saajan opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja -osaamisen perusteella.

Lisätietoa:

Tiina Kaarni
rekrytointiasiantuntija, SYNLAB Suomi
tiina.kaarni@synlab.fi, +358 50 409 3988

SYNLAB on Suomen suurin yksityinen laboratorio- ja kuvantamispalveluiden tuottaja. SYNLAB Suomi on osa saksalaista SYNLAB Groupia, joka on Euroopan johtava lääketieteellisen diagnostiikan tuottaja. SYNLABilla on toimintaa yli 40 maassa ja noin 20 000 työntekijää. SYNLAB Suomi tuottaa palveluita julkiselle ja yksityiselle sektorille, yksityisille terveydenhuollon toimijoille, vakuutusyhtiöille, sairauskassoille ja yksityisasiakkaille. Pääkonttorimme ja keskuslaboratorio sijaitsevat Helsingin Kivihaassa. Suomessa SYNLABilla on 35 toimipistettä. www.synlab.fi