Uutiset

SYNLAB palkitsee opinnoissaan menestyviä

Laboratorio- ja kuvantamispalveluita tuottava SYNLAB on käynnistänyt stipendiyhteistyön eri ammattikorkeakoulujen kanssa. Tässä vaiheessa yhteistyösopimus on solmittu Metropolia AMK:n ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. SYNLAB tukee stipendeillä bioanalytiikan ja radiografian- ja sädehoidon tutkinto-ohjelmasta valmistuvia opiskelijoita opintomenestyksen perusteella.
 
SYNLABin stipendi on 1000 euroa jokaista tutkinto-ohjelmaa ja oppilaitosta kohden vuodessa. Oppilaitos saa halutessaan jakaa summan kahteen osaan. Koulu valitsee stipendin saajan opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja -osaamisen perusteella.

SYNLAB on tehnyt yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa jo pitkään, joten stipendiyhteistyö on tälle luonteva jatke.

”Meille on tärkeää palkita opinnoissaan hyvin menestyviä. Alalla on kova pula ammattilaisista, ja tarve osaajista kasvaa koko ajan. Yritysten ja oppilaitosten stipendiyhteistyö on alalla varsin harvinaista, haluamme olla tässäkin mielessä suunnannäyttäjiä”, toteaa SYNLABin rekrytointiasiantuntija Tiina Kaarni.


 Metropolian stipendit kahdelle

Metropolia AMK:sta stipendit jaettiin kahdelle vastavalmistuneelle opiskelijalle. Stipendit annettiin röntgenhoitajaksi valmistuneelle Leena Kekkoselle ja bioanalytiikasta valmistuneelle Sari Pohjalalle.

”Olen hyvin kiitollinen stipendistä. SYNLAB oli minulle entuudestaan tuttu röntgentutkimuksistaan, ja on tietysti hienoa, että nyt röntgenhoitajaksi valmistuvana sain kiitosta opiskeluaikana tehdystä työstä. Tulevassa työssäni minua kiinnostaa hoitotyön ja tekniikan yhdistyminen, monipuolisuus ja se, että ala kehittyy koko ajan, kertoo Leena Kekkonen.

”Stipendi merkitsee minulle erittäin paljon. Opiskelutyylini oli hyviin arvosanoihin tähtäävää, vaikka kuulin monet kerrat, ettei arvosanoilla ole väliä tulevaisuudessa. Itselleni niillä oli kuitenkin suuri merkitys. Myös opinnäytetyön aihe koronavirusdiagnostiikkaan liittyen osui ajankohtaiseen saumaan ja pääsin mukaan nimekkääseen tutkimusryhmään, joten työhön tuli panostettua huolellisesti. Olen alanvaihtaja, ja uudessa ammatissani minua kiinnostivat terveyteen ja sairauksiin liittyvät aiheet yhdistettynä biologiaan, kemiaan ja asiakaspalveluun, kertoo Sari Pohjala.

Stipendin arvo on 500 euroa. Metropolia jakaa toiset kaksi stipendiä joulun valmistumisjuhlan yhteydessä.  

Lisätiedot

Tiina Kaarni
rekrytointiasiantuntija, SYNLAB Suomi
tiina.kaarni@synlab.fi, +358 50 409 3988

SYNLAB on Suomen suurin yksityinen laboratorio- ja kuvantamispalveluiden tuottaja. SYNLAB Suomi on osa saksalaista SYNLAB Groupia, joka on Euroopan johtava lääketieteellisen diagnostiikan tuottaja. SYNLABilla on toimintaa yli 40 maassa ja noin 20 000 työntekijää. SYNLAB Suomi tuottaa palveluita julkiselle ja yksityiselle sektorille, yksityisille terveydenhuollon toimijoille, vakuutusyhtiöille, sairauskassoille ja yksityisasiakkaille. Pääkonttorimme ja keskuslaboratorio sijaitsevat Helsingin Kivihaassa. Suomessa SYNLABilla on 35 toimipistettä. www.synlab.fi