Uutiset

SYNLAB avasi toimipisteen Ratinaan ja palvelee jatkossa kolmessa toimipisteessä Tampereella

Laboratorio- ja kuvantamispalveluita tarjoava SYNLAB kehittää Tampereen palveluitaan. Osana kehittämistyötä yritys on avannut uuden toimipisteen Kauppakeskus Ratinan toiseen kerrokseen. SYNLAB palvelee alueen asiakkaita jatkossa kolmessa eri toimipisteessä: Kauppakeskus Ratinassa, Hämeenkadulla ja Satakunnankadulla.

Ratinan toimipisteen palveluihin kuuluvat laboratorio-, ultraääni-, magneetti- ja röntgentutkimukset. Aiemmin kauppakeskuksen neljännessä kerroksessa Pirte työterveys- ja lääkärikeskuksen tiloissa tarjotut röntgen- ja ultraäänitutkimukset ovat siirtyneet SYNLABin uuteen toisen kerroksen toimipisteeseen. 

SYNLABin toiminta Rautatienkadulla supistuu Ratinan uuden toimipisteen avaamisen myötä ja päättyy kokonaan vuoden loppuun mennessä.

Toiminta Hämeenkatu 8:ssa jatkuu entiseen tapaan Täsmä Työterveyden kanssa samoissa tiloissa. Hämeenkadun toimipisteessä tarjotaan laboratoriopalveluita. Myös Finlaysonin alueella Satakunnankatu 18 B:ssa toiminta jatkuu entisellään, Finla Työterveyden kanssa samoissa tiloissa. Siellä SYNLAB tarjoaa röntgentutkimuksia. 

 SYNLABin toimipisteissä pääsee laboratorio- ja magneettitutkimuksiin lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Laboratoriotutkimukset antavat hyödyllistä tietoa elimistön terveydestä ja kannustavat hyvinvoinnin seurantaan ja ylläpitoon. 

”Meillä on Ratinan toimipisteessä nyt uusinta kuvantamistekniikkaa: uudella 3 Teslan magneettikuvauslaitteellamme saa tarkempia kuvia kuin yleisemmällä 1,5 Teslan laitteella. Laitteen normaalia laajempi 70 cm suuaukko mahdollistaa myös isompikokoisten henkilöiden magneettikuvauksen. Laboratoriomme näytteenotossa on huomioitu myös pyörtymisherkät asiakkaat, sillä tuolissa pääsee halutessaan rennompaan makuuasentoon, jossa hutera olo tasoittuu”, kuvailee SYNLABin aluejohtaja Sarianna Markkula.

Toivotamme Tampereen ja Pirkanmaan asukkaat lämpimästi tervetulleiksi uuteen Ratinan toimipisteeseen ottamaan selvää, mitä heille kuuluu terveyden suhteen. Meillä on laajat aukioloajat, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva hetki. Oma keskuslaboratoriotoiminta ja kuvantamisen tehokkaat prosessit mahdollistavat edulliset hinnat sekä kuluttajille että yritysasiakkaille”, Markkula toteaa.

SYNLABin laboratoriotutkimuksia voi ostaa joko valmiiksi räätälöityinä paketteina tai yksittäisinä testeinä. Ajan saa nopeasti ja tulokset tulevat myös ripeästi – usein jo seuraavana päivänä. Tulokset tallentuvat SYNLABin verkkopalveluun.  Ajanvaraus tutkimuksiin tapahtuu SYNLABin asiakaspalvelusta puh. 010 326 3260, verkkoajanvarauksesta tai paikan päältä.

Suomalaiset suhtautuvat lähetteettömiin tutkimuksiin myönteisesti 

Suomalaisten suhtautumista omaan terveyteen ja laboratoriotutkimuksiin selvitettiin SYNLABin Kantar TNS:n kanssa toteuttamassa kyselytutkimuksessa, jossa oli mukana yli 1000 vastaajaa. 

Suomalaiset kokevat, että lähetteettömät laboratoriotutkimukset ovat hyödyllinen osa terveydestä huolehtimista. Selkeä enemmistö (81 %) suomalaisista pitää hyvänä tai jokseenkin hyvänä sitä, että laboratoriotutkimuksiin voi päästä ilman lähetettä.

”Tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista pitää lähetteettömiä laboratoriotutkimuksia hyvänä. Suomalaiset haluavat lisää valtaa omaan terveyteensä. Tieto antaa mahdollisuuden hakeutua jatkohoitooon, sysäyksen elämäntapamuutoksiin ja mielenrauhaa, jos kaikki on hyvin”, kertoo SYBLABin palvelukehitysjohtaja Ville Remes.

”SYNLABilla kaikkiin tutkimuksiin pääsee vaivattomasti, nopeasti ja edullisesti. Vuonna 2021 olemme keskittyneet erityisesti palveluidemme ja tutkimustulostemme ymmärrettävyyteen”, Remes lisää.

Lisätiedot:

Ville Remes, Palvelukehitysjohtaja
puh. 040 641 8111
ville.remes@synlab.fi

Sarianna Markkula, Aluejohtaja
puh. 040 750 6628
sarianna.markkula@synlab.fi

SYNLAB Suomi on suurin diagnostisten palveluiden yksityinen toimija Suomessa. Se tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja yli 30 paikkakunnalla. SYNLAB Suomessa on yli 300 työntekijää. Yhtiön keskuslaboratorio sijaitsee Helsingissä. SYNLAB Suomi on osa Euroopan suurinta laboratorioketjua SYNLAB Groupia, jolla on toimintoja 40 maassa, noin 20 000 työntekijää ja yli 500 laboratoriota. www.synlab.fi