Uutiset

Pelataan turvallisesti – SYNLAB testaa UEFA-pelien pelaajat ja henkilöstön.

Euroopan johtava lääketieteellisen diagnostiikan tuottaja SYNLAB ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka johdosta SYNLAB toimittaa UEFAlle laboratoriodiagnostiikan SARS-CoV-2-testeihin vuosina 2020–2021. Tavoitteena on varmistaa kaikkien pelaajien ja henkilöstön turvallisuus turnauksissa ja peleissä. Testaus perustuu UEFAn koronapandemian aikana laatimaan säännöstöön (Return to Play), jolla varmistetaan pelien jatkuminen tämän kauden loppuun ja kaudella 2020–2021.

UEFA ja SYNLAB ovat luoneet kaikkien pelaajien ja henkilöstön testaamiseen tarkan toimintamallin, jossa noudatetaan aina paikallisia lakeja ja sääntöjä:

  • Pelaajille ja henkilöstölle tehdään SARS-CoV-2-testi ennen jokaista peliä. Testausmenetelmä on PCR tai vastaava lääketieteellinen menetelmä.
  • Näytteenotosta ja testaamisesta vastaa SYNLAB tai joku sen yhteistyökumppaneista.
  • Vain negatiivisen testituloksen saaneet pääsevät stadionille ja voivat osallistua peliin.

SYNLAB varmistaa, että jalkapalloilijoiden testaus ei vie yleisen terveydenhuollon tarpeisiin tarkoitettua testauskapasiteettia missään pelikohteessa. Jos testauskapasiteetista on kohteessa pulaa, resurssit käytetään ensisijaisesti terveydenhuollon tarpeisiin.

”Pelaajien ja henkilöstön, tuomareiden ja kaikkien mukana olijoiden terveys on tärkein prioriteettimme”, sanoo UEFAn varapääsihteeri Giorgio Marchetti. ”Olemme tyytyväisiä voidessamme tehdä yhteistyötä SYNLABin kaltaisen toimialajohtajan kanssa, joka auttaa meitä varmistamaan peleille mahdollisimman turvallisen ympäristön.”

”OIemme ylpeitä siitä, että UEFA tunnisti lääketieteellisen osaamisemme ja valitsi toimittajakseen SYNLABin. Jalkapallo on merkittävä osa eurooppalaista kulttuuria. Sitoutumalla turvallisiin UEFAn peleihin ja kilpailuihin haluamme jälleen yhdistää miljoonat jalkapallofanit”, toteaa SYNLAB Groupin toimitusjohtaja Mathieu Floreani.

Myös SYNLAB Suomi on mukana varmistamassa kauden jatkumisen ja pelien turvallisuuden. SYNLAB Suomi tekee omalta osaltaan pelaajien ja henkilöstön testaukset luotettavasti ja tehokkaasti koko yhteistyökauden ajan.