KAULARANGAN MAGNEETTIKUVAUS

Kaularangan magneettikuvaus

Kun magneettitutkimuksella tutkitaan kaularankaa, yleensä etsitään syytä kaularangan kivulle tai sieltä säteilevälle kivulle. Syinä voivat olla hermopuristukset tai hermopinteet, jotka aiheutuvat esimerkiksi välilevyn pullistumasta (diskusprolapsi). Vanhemmalla väestöllä voi olla kaularangassa kulumaa, joka aiheuttaa juuriaukkojen ahtautumista ja hermopinnettä. Oireet voivat myös tulla kaularangan luusta tai ympäröivistä pehmytosista. Nämä kaikki näkyvät magneettikuvauksella hyvin.

  • Kuvausalue: kaularangan nikamat 1-7
  • Näkyvät rakenteet: nikamat, selkäydinkanava, ympäröivät lihakset

Magneettitutkimus tapahtuu valaistussa ja ilmastoidussa tunnelimaisessa laitteessa, joka on avoin molemmista päistä. Magneettitutkimus kohdistuu tyypillisesti yhteen kuvauskohteeseen, jonka kuvantaminen kestää noin 30 minuuttia. Tutkimuksessa otetaan kuvasarjoja tavallisesti kolmesta eri suunnasta. Kuvasarjat sisältävät useita leikkeitä. Kuvasarjat suunnitellaan kuvauskohteen ja oireiden mukaisesti.​

SYNLABin magneettitutkimukseen sisältyy aina radiologian erikoislääkärin lausunto. Saat lausunnon ja magneettitutkimuksen kuvat Terveyskansioon 1-3 arkipäivän sisällä.

Täältä löydät paikkakuntakohtaiset magneettikuvaushinnat

Tutustu magneettitutkimusten muihin kuvauskohteisiin

Valmistautuminen magneettikuvaukseen

AJANVARAUS

Puhelimitse 010 326 3260 tai verkkoajanvarauksemme kautta: