Uutiset

Hyvinvointia pintaa syvemmältä – Uusi hyvinvoinnin seurantaan tarkoitettu LOUNA-palvelu on avattu

LOUNA on uudenlainen terveysalan palvelu, joka tarjoaa laboratoriotutkimuksia hyvinvoinnista kiinnostuneille. Tieto elimistön tilasta tuo mielenrauhaa ja motivoi ylläpitämään omaa hyvinvointia. Rahallinen satsaus verikokeisiin on pieni, mutta hyöty voi olla merkittävä. Asiakas voi valita yksittäisen testin tai kattavan testipaketin – ja tutkimukseen pääsee ilman lähetettä helposti ja nopeasti.

Laboratoriotutkimukset kiinnostavat – hyvinvointia haetaan nyt pintaa syvemmältä


Hyvinvoinnin omatoiminen mittaaminen kiinnostaa yhä useampaa: yksi keräilee askeleita ja toinen seuraa untaan erilaisilla laitteilla. Perinteisesti verikokeissa on totuttu käymään silloin, kun jokin on pielessä ja lääkäri kirjoittaa potilaalle lähetteen laboratorioon. Monet eivät edes tiedä, että laboratoriotutkimuksiin pääsee myös ilman lähetettä. Terveys- ja hyvinvointialalla on kuitenkin tapahtumassa muutos. Nykyisin ymmärretään, että verikokeista on paljon muutakin hyötyä kuin sairauksien seulominen.

Laboratoriotutkimukset elämäntilanteen mukaan


Laboratoriotutkimukset antavat tärkeää tietoa omasta hyvinvoinnista ja siitä, onko elintapoja mahdollisesti syytä tarkistaa. Monia mietityttävät esimerkiksi kolesteroliarvot tai ferritiini- ja D-vitamiiniarvot, joihin ruokailutottumuksilla on mahdollista vaikuttaa.

Verikokeessa käymisestä voi olla apua myös terveysongelmien ennaltaehkäisyssä. Kun elintapojaan muuttaa nyt, saattaa välttyä sairauden puhkeamiselta 10 vuoden kuluttua.


LOUNA-palvelussa laboratoriotestejä voi ostaa joko yksittäisinä tutkimuksina tai valmiiksi eri tarpeisiin räätälöityinä paketteina. Testipaketteja on mm. raskaana oleville, kasvisruokavaliota noudattaville tai väsymysoireista huolestuneille.

Virtaa ja mielenrauhaa tuloksista


LOUNAn laboratoriotestejä ja testipaketteja voi ostaa verkkopalvelusta ja varata ajan lähellä olevaan toimipisteeseen, joita on noin 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Tulokset saapuvat nopeimmillaan jo seuraavana päivänä My LOUNA -sivuille. Tulokset kerrotaan selkeästi ja kansantajuisesti, ja niistä ilmenee asettuvatko tulokset viitearvojen sisälle. Tieto oman elimistön hyvinvoinnista tuo mielenrauhaa ja antaa virtaa hyvien elintapojen ylläpitoon.


Mikäli jokin arvo on poikkeava, LOUNA kertoo arvion siitä, mistä tilanne saattaa johtua. Jos tutkimustuloksista herää huolta, on aina hyvä olla yhteyksissä terveydenhuollon ammattilaiseen.


LOUNA on osa SYNLAB Suomea, joka on Suomen suurin yksityinen laboratorio- ja kuvantamispalvelujen tuottaja. Kaikki LOUNAn näytteet otetaan SYNLABin valikoiduissa toimipisteissä kautta maan.

LOUNA on laboratoriotutkimuksia tuottava palvelu, josta löydät kattavan valikoiman testejä oman hyvinvointisi ja terveytesi mittaamiseen ja seuraamiseen. LOUNA on osa SYNLABia. Näytteenotot tehdään SYNLABin toimipisteissä kautta maan. www.lounalab.fi

SYNLAB Suomi on suurin diagnostisten palveluiden yksityinen tarjoaja Suomessa. Se tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja yli 30 paikkakunnalla, muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä. SYNLAB Suomessa on yli 300 työntekijää. Yhtiön keskuslaboratorio sijaitsee Helsingissä. SYNLAB Suomi on osa Euroopan suurinta laboratorioketjua SYNLAB Groupia, jolla on toimintoja 40 maassa, noin 20 000 työntekijää ja yli 500 laboratoriota. www.synlab.fi.