Uutiset

Uusi 3D-ultraäänimenetelmä tuo mukavuutta rintatutkimuksiin

Rintojen tutkiminen kyhmyjen ja muiden muutosten varalta on suomalaisille naisille tuttua: monella on hyvät omatoimisen tutkimisen rutiinit, ja 50–69-vuotiaat naiset kutsutaan mammografiaseulontoihin joka toinen vuosi. Myös rintojen ultraäänitutkimus on joillekin tuttu, sillä esimerkiksi mastopaattiset, eli niin sanotut tiiviit rinnat, tutkitaan tyypillisesti myös ultraäänen avulla.

SYNLAB on nyt uudistanut rintatutkimusvalikoimaa tuomalla Suomeen rintojen 3D-ultraäänitutkimuksen.

”Uusi menetelmä tuo rintojensa terveydestä kiinnostuneille uuden luotettavan, turvallisen ja mukavan vaihtoehdon. 3D-ultraäänitutkimus on miellyttävä, kivuton ja täysin säteilytön menetelmä.”, kertoo SYNLABin rintatutkimuksia koordinoiva röntgenhoitaja Sarah-Maria de la Rosa Zorita.

”3D-ultraäänitutkimus palvelee esimerkiksi niitä, joilla ei ole oireita, mutta jotka haluavat tutkituttaa rintansa terveystarkastustyyppisesti mammografioiden välillä.”, de la Rosa Zorita sanoo.

3D-ultraäänitutkimuksen lausunnon antaa radiologian erikoislääkäri. 3D-ominaisuus tuottaa lääkärille entistä laajemman valikoiman eri suunnista ja eri syvyyksiltä otettuja kuvia, mikä tehostaa diagnosointia. Itse tutkimuksen hoitaa menetelmään perehtynyt röntgenhoitaja. Laite tutkii rinnan aina samoin, joten tulokset ovat standardoituja.

Rintasyöpä on suomalaisten naisten yleisin syöpä, ja tapauksia todetaan vuodessa yli 4 000. Rintasyövän ennuste on useimmiten hyvä. Varhaisella diagnoosilla voidaan hoidon tuloksia parantaa.

Menetelmä on tarjolla SYNLABin toimipisteissä Helsingin Kampissa sekä Turussa. 3D-ultraäänitutkimukseen ei tarvita lääkärin lähetettä ja sen hinta on 184 €. Ajanvaraus vain puhelimitse asiakaspalvelusta 010 326 3260.