Uutiset

SYNLAB Suomi ryhtyy analysoimaan koronavirusnäytteitä (SARS CoV-2) Helsingissä

Laboratorio- ja kuvantamispalveluja tarjoava SYNLAB Suomi ryhtyy analysoimaan koronavirusnäytteitä (SARS-CoV-2) Helsingin Kivihaan laboratoriossa. Samalla SYNLAB Suomen testauskapasiteetti kasvaa yli 3000 testiin vuorokaudessa.

Koronavirusnäytteiden analysointi käynnistyy Kivihaan laboratoriossa ensi tiistaina 14. huhtikuuta. Kivihaan laboratorio pystyy analysoimaan 500 näytettä vuorokaudessa.

Tähän asti SYNLAB Suomi on analysoinut suomalaisten koronavirusnäytteet keskuslaboratoriossaan Virossa. Kaksi viikkoa sitten testimäärä Tallinnassa ylitti 2000 näytteen rajan. Koko kapasiteetista valtaosa kohdistuu Suomeen eli suomalaisten potilaiden näytteisiin.

SYNLABin tavoitteena on kasvattaa testauskapasiteettia edelleen sekä Tallinnassa että Kivihaassa Helsingissä.

”Pyrimme myös Kivihaassa siihen, että laboratorion aukioloajat ovat pitkät, vähintään 16 tuntia vuorokaudessa, ja toiminta on käynnissä myös viikonloppuisin. Tallinnassa laboratorio on auki ympäri vuorokauden”, SYNLAB Suomen toimitusjohtaja Aarne Aktan kertoo.

SYNLAB alkoi kolme viikkoa sitten ensimmäisenä yksityisenä laboratoriona analysoida suomalaisten potilaiden koronavirusnäytteitä.

Koronavirustesti on PCR-testi (polymerase chain reaction, polymeraasiketjureaktio) eli geenimonistustesti. Se tunnistaa uuden koronaviruksen SARS-CoV-2:n, joka aiheuttaa Covid-19-taudin. Testi on suunniteltu eri puolilla maailmaa viranomaisten ja WHO:n laatuvaatimusten mukaisesti. Myös Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on hyväksynyt testin. 

SYNLABin referenssilaboratorio on Berliinin yliopistollisen sairaalan Charitén laboratorio.

SYNLABin laboratorioiden laatu perustuu kansainvälisesti tunnustettuun standardiin EN ISO 15189. Myös kaikki yhteistyökumppaneiden laboratoriot ovat akkreditoituja.

SYNLAB Suomi on suurin diagnostisten palveluiden yksityinen tarjoaja Suomessa. Se tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja sisältäen magneetti-, röntgen-, ultraääni- ja mammografiatutkimukset noin 40 paikkakunnalla, muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä. Asiakkaita ovat terveyspalveluyritykset, julkinen sektori sekä yritys ja vakuutusasiakkaat. Yksityisasiakkaat voivat ostaa laboratoriopalveluita myös ilman lähetettä. SYNLAB Suomessa on yli 300 työntekijää. Yhtiön keskuslaboratorio sijaitsee Helsingissä, Kivihaassa. SYNLAB Suomi on osa Euroopan suurinta laboratorioketjua SYNLAB Groupia, jolla on toimintoja 40 maassa, noin 20 000 työntekijää ja yli 500 laboratoriota .www.synlab.fi.