Uutiset

SYNLAB Suomi analysoinut yli 4 miljoonaa koronatestiä

Laboratorio- ja kuvantamispalveluita tarjoava SYNLAB Suomi Oy on analysoinut yli neljä miljoonaa koronatestiä korona-aikana Suomessa. Määrä pitää sisällään näytteitä sekä yksityisen että julkisen puolen toimijoilta.

SYNLABissa maaliskuun 2020 jälkeen analysoitujen koronatestien määrä ylitti neljän miljoonan testin rajan tammikuun puolessa välissä. Maantieteellisesti eniten testejä on tehty pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla otetuista näytteistä.

SYNLABin laboratoriokapasiteetti on riittänyt hyvin, sillä SYNLABin koronalaboratoriossa pystytään analysoimaan jopa 20 000 testiä päivässä.

Päiväkohtainen ennätys on ollut noin 17 000 näytettä, joten meillä olisi ollut kapasiteettia analysoida enemmänkin. Viikkotasolla vilkkain hetki ajoittui tammikuun 2022 ensimmäiselle viikolle, jonka jälkeen testausmäärät ovat laskeneet tasaisesti.

myyntijohtaja Maarit Orava, SYNLAB

Pandemian aikana suositukset ovat muuttuneet paljon sen suhteen, keitä testataan. Esimerkiksi tällä hetkellä lievistä koronaoireista kärsivät, jotka eivät kuulu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, voivat tehdä myös antigeenikotitestin.

Myös koronapositiivisten osuus kaikista testatuista on vaihdellut pandemia-aikana: Vuonna 2022 kaikista testatuista noin 40 prosenttia on ollut koronapositiivisia, kun vuonna 2021 ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana positiivisia oli 2,2 prosenttia ja toisen vuosipuolikkaan aikana 5,4 prosenttia.

Lisätiedot:

Maarit Orava
Myyntijohtaja, SYNLAB Suomi
maarit.orava@synlab.fi
050 301 4234

Sohvi Hörkkö
Kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri, SYNLAB Suomi
sohvi.horkko@synlab.fi
044 709 5860

SYNLAB Suomi on suurin diagnostisten palveluiden yksityinen toimija Suomessa. SYNLAB tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja yli 30 paikkakunnalla. Asiakkaita ovat yksityishenkilöiden lisäksi terveyspalveluyritykset, julkinen sektori sekä yritys- ja vakuutusasiakkaat. SYNLAB Suomessa on yli 300 työntekijää. SYNLAB Suomi on osa Euroopan suurinta laboratorioketjua SYNLAB Groupia, jolla on toimintoja 40 maassa ja noin 20 000 työntekijää.www.synlab.fi