Uutiset

SYNLAB palkitsi röntgenhoitajiksi valmistuneita

SYNLAB palkitsi Oulun ammattikorkeakoulusta röntgenhoitajaksi valmistuneen Milka Lapinkankaan ja Metropolia ammattikorkeakoulusta valmistuneen Sanna Suomelan 500 euron arvoisilla stipendeillä. SYNLAB haluaa stipendiohjelmallaan osoittaa arvostusta tärkeää röntgenhoitajan työtä kohtaan sekä tukea hyvin menestyviä opiskelijoita. Röntgenhoitajia kaivataan alalle enemmän.

Milka Lapinkangas halusi pitkään poliisiksi, mutta armeija avasi silmät myös muille vaihtoehdoille.

Hoitoala oli ollut mielessä jo pidempään. Vähän sattumienkin kautta päädyin hakemaan röntgenhoitajaksi. Liekö kohtaloni oli sairaanhoitajan ja rakennusmestarin tyttärenä päätyä puoliksi tekniseen ja puoliksi hoidolliseen ammattiin”, Lapinkangas kertoo.

Lapinkangas näkee röntgenhoitajan työn vaativan hyviä vuorovaikutustaitoja, huolellisuutta ja loogista päättelykykyä.

Röntgenhoitajan työ on karkeasti ajateltuna potilaan kohtaamista, ohjaamista ja teknistä osaamista. Alati kehittyvä laitetekniikka edellyttää oman osaamisen jatkuvaa päivittämistä ja kykyä omaksua uutta tietoa”, Lapinkangas tiivistää.

Röntgenhoitajan työssä yhdistyy tekniikka ja hoitotyö

Sanna Suomelalla oli kokemusta lähihoitajan työstä, mutta jatko-opinnot kiehtoivat. Vaihtoehtoja selatessa silmiin osui heti omalta tuntuva röntgenhoitajan ammatti.

Innostuin alasta toden teolla silloin, kun pääsin ensimmäiseen harjoitteluuni röntgenkuvantamisen pariin. Taitavat kollegani tutustuttivat minut natiivikuvantamisen maailmaan ja sen jälkeen olin myyty”, Suomela kertaa.

Suomelaa työssä kiehtoo se, miten tekniikka ja hoitotyö nivoutuvat mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Työ on nopeatempoista. Monipuolisissa modaliteeteissa riittää vaihtoehtoja ja opittavaa loputtomiin. Kuvantamismenetelmien ja -laitteiden nopea kehittyminen pakottaa myös opiskelemaan jatkuvasti uutta ja pysymään alan kehityksessä mukana”, Suomela kuvailee.

”Tunnustus tehdystä työstä tuntuu hyvältä”

SYNLABin stipendiyhteistyö on palkinnut Metropolia Ammattikorkeakoulun, Tampereen ammattikorkeakoulun sekä Oulun ammattikorkeakoulujen röntgenhoitajiksi ja bioanalytiikan koulutusohjelmista valmistuneita vuodesta 2021.  Koulut valitsevat stipendin saajat opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella.

Sekä Lapinkangas että Suomela ovat yllättyneitä ja kiitollisia tunnustuksesta.

Stipendi oli mahtava kiitos tästä kolmen vuoden urakasta. Tuntui hienolta, että oma osaaminen ja panostus opintoihin oli huomioitu”, stipendin saajat kiittävät.