Uutiset

SYNLAB palkitsi Metropolia AMK:sta bioanalyytikoksi valmistuneen Kirsi Mannisen

Metropolia AMK:sta keväällä 2022 bioanalyytikoksi valmistunut Kirsi Manninen sai 500 euron arvoisen SYNLAB-stipendin.

Alan monipuolisuus ja jatkuva kehittyminen kiinnosti Kirsiä ja johdatti alalle

”Olen matkailualan ihminen entiseltä koulutukseltani ja alanvaihtaja. Kiinnostuin alasta, koska siinä yhdistyvät luonnontieteet laboratoriotyöskentelyyn. Tiesin, että haluan työskennellä laboratoriossa, ja tutustuessani eri koulutusohjelmiin kiinnostuin bioanalytiikasta. Ala on monipuolinen ja kehittyy jatkuvasti, joten aina saa oppia uutta ja kehittyä. Minua kiinnostavat useat bioanalytiikan erikoisaloista kuten genetiikka, mikrobiologia, hematologia ja patologia”, Kirsi Manninen kertoo.

”Stipendin saaminen oli todella hienoa. Se kertoo siitä, että motivaatio on näkynyt opintojen aikana”, Kirsi toteaa.

SYNLAB Suomi haluaa stipendiohjelmalla nostaa laboratorioalan houkuttelevuutta, osoittaa arvostusta tärkeää ammattiryhmää kohtaan sekä palkita ja tukea opinnoissaan hyvin menestyviä opiskelijoita. Bioanalyytikon työ on monipuolista ja vaativaa työtä. Osaajia tarvitaan alalle enemmän.

Vuonna 2021 SYNLAB aloitti stipendiyhteistyön Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Tampereen ja Oulun ammattikorkeakoulujen kanssa. SYNLABin stipendi on 1000 euroa tutkinto-ohjelmaa ja oppilaitosta kohden vuodessa. Stipendi jaetaan bioanalytiikan koulutusohjelman lisäksi myös röntgenhoitajaksi valmistuvalle. Oppilaitos saa halutessaan jakaa summan kahdelle opiskelijalle. Koulu valitsee stipendin saajan opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella.

Lisätietoa: 
Tiina Kaarni 
rekrytointiasiantuntija, SYNLAB Suomi 
tiina.kaarni@synlab.fi, +358 50 409 3988