Uutiset

SYNLAB palkitsi kaksi OAMKin laboratorio- ja kuvantamisalalle valmistunutta opiskelijaa

SYNLAB käynnisti vuonna 2021 stipendiyhteistyön alalle kouluttavien ammattikorkeakoulujen kanssa. Näistä yksi on OAMK, jonka opiskelijoista kaksi sai joulukuussa SYNLABin 500 euron arvoisen stipendin.

Stipendiohjelmalla SYNLAB Suomi haluaa nostaa laboratorio- ja kuvantamisalan houkuttelevuutta, osoittaa arvostusta alan ammattiryhmiä kohtaan sekä palkita ja tukea opinnoissaan hyvin menestyviä opiskelijoita. Sekä röntgenhoitajan että bioanalyytikon ammatit valmistavat monipuoliseen ja tärkeään työhön. Osaajia tarvitaan alalle enemmän.   

OAMK:sta joulukuussa 2021 valmistuneista opiskelijoista 500 euron arvoisen SYNLAB-stipendin saivat 

Jarkko Iisakka (OAMK, Radiografian ja sädehoidon tutkinto-ohjelma) 
Aino Tihinen (OAMK, Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma) 

Urasuunnitelmia ei tarvitse lukita

Oulusta stipendin saaneet Jarkko Iisakka ja Aino Tihinen eivät ole vielä aivan varmoja, mihin työpolku heidät lopulta vie. Kummatkin päätyivät alalle sen monipuolisuuden vuoksi, siksi vastavalmistuneita kiinnostaa myös kokeilla erilaisia työtehtäviä ja katsoa, mihin elämä lopulta johdattaa.

”Kiinnostuin röntgenhoitajan opinnoissa siitä, että alassa yhdistyvät käytännönläheisyys, ihmisten kanssa työskentely, laitetekniikan hallinta ja teoreettinen osaaminen. Oppimista ja suuntautumisvaihtoehtoja riittää, ja alaa voi kyllä suositella monenlaisille tyypeille. Urasuunnitelmista ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta haluan kasvattaa osaamistani monipuolisesti työmahdollisuuksien mukaan”, Jarkko toteaa.

Aino puolestaan kiinnostui alasta biologian ja kemian kautta.

”Lukioaikana kiinnostuin biologiasta ja kemiasta. Rupesin miettimään, missä ammatissa voisin yhdistää niitä ja löysin YouTubesta videon, jossa esiteltiin bioanalyytikon ammattia. Kiinnostuin alasta ja nyt valmistuin bioanalyytikoksi. Juuri valmistuneena haluan tutkia eri uramahdollisuuksia. Näytteenotto ja asiakaspalvelutyö on jo tuttua hommaa, mutta olisi kiinnostavaa päästä luomaan ura tutkimuspuolella tai terveyden edistämisen parissa”, Aino tuumii.

SYNLABin stipendi on 1000 euroa jokaista tutkinto-ohjelmaa ja oppilaitosta kohden vuodessa. Oppilaitos saa halutessaan jakaa summan kahdelle opiskelijalle. Koulu valitsee stipendin saajan opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella.   

Lisätietoa:  
Tiina Kaarni  
rekrytointiasiantuntija, SYNLAB Suomi  
tiina.kaarni@synlab.fi, +358 50 409 3988