Uutiset

SYNLAB jatkaa UEFA-pelaajien ja henkilöstön koronatestausta

Euroopan johtava lääketieteellisen diagnostiikan tuottaja SYNLAB ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA ovat jatkaneet yhteistyösopimustaan. SYNLAB toimittaa UEFA:lle laboratoriodiagnostiikan SARS-CoV-2-testeihin tämän kesän EM-kisoihin sekä tulevan kauden 2021–2022 otteluihin. Testaus perustuu UEFA:n koronapandemian aikana laatimaan säännöstöön (Return to Play), jolla varmistetaan kaikkien pelaajien ja henkilöstön turvallisuus otteluissa ja turnauksissa. 

Yhteistyön jatkuessa SYNLABin laaja laboratorioverkosto on valjastettu palvelemaan UEFA EURO 2020 -turnauksen 24 joukkuetta 11 ottelupaikalla ympäri Eurooppaa. 

Kauden 2020-2021 aikana SYNLAB on käsitellyt yli 160 000 PCR-testiä UEFA:n otteluissa. SYNLAB ja sen yhteistyökumppanit jatkavat pelaajien ja henkilöstön testaamista ennen jokaista peliä. Vain negatiivisen testituloksen saaneet pääsevät stadionille ja voivat osallistua otteluun. 

”Olemme tyytyväisiä, että voimme jatkaa yhteistyötä UEFA:n kanssa. SYNLABin ensiluokkaisella lääketieteellisellä osaamisella teemme jatkossakin kaikkemme varmistaaksemme pelaajien ja henkilöstön testaamisen parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme ylpeitä etenkin siitä, että voimme olla tekemässä mahdollisimman turvallista ympäristöä jalkapallon EM-kisoille. Turnaus tuo iloa koronapandemian keskellä miljoonille jalkapallofaneille Euroopassa”, toteaa SYNLAB Groupin toimitusjohtaja Mathieu Floreani.  

UEFAn varapääsihteeri Giorgio Marchetti kertoo: ”Kun taistelu koronapandemiaa vastaan jatkuu, on pelaajien, henkilöstön, tuomareiden ja kaikkien mukana olijoiden terveys tärkein prioriteettimme. Viime vuosi on näyttänyt, että yhteistyö SYNLABin kaltaisen toimialajohtajan kanssa auttaa meitä varmistamaan otteluille mahdollisimman turvallisen ympäristön.”  

Myös SYNLAB Suomi on mukana varmistamassa pelien turvallisuuden. SYNLAB Suomi tekee omalta osaltaan pelaajien ja henkilöstön testaukset luotettavasti ja tehokkaasti koko yhteistyökauden ajan. 

Lisätiedot:

Maarit Orava, myyntijohtaja, SYNLAB Suomi 
maarit.orava@synlab.fi 
puh. 050 301 4234 

Aarne Aktan, toimitusjohtaja, SYNLAB Suomi 
aarne.aktan@synlab.fi  
puh. 040 342 4440 

SYNLAB Suomi on suurin diagnostisten palveluiden yksityinen tarjoaja Suomessa. Se tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja sisältäen magneetti-, röntgen-, ultraääni- ja mammografiatutkimukset yli 30 paikkakunnalla, muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä. Asiakkaita ovat terveyspalveluyritykset, julkinen sektori sekä yritys- ja vakuutusasiakkaat. Yksityisasiakkaat voivat ostaa laboratorio- ja kuvantamisen palveluita myös ilman lähetettä. SYNLAB Suomessa on yli 300 työntekijää. Yhtiön keskuslaboratorio sijaitsee Helsingissä. SYNLAB Suomi on osa Euroopan suurinta laboratorioketjua SYNLAB Groupia, jolla on toimintoja 40 maassa, noin 20 000 työntekijää ja yli 500 laboratoriota. www.synlab.fi.