Uutiset

Siun sote ja SYNLAB yhteistyöhön Joensuun koronanäytteenotossa

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä – aloittaa yhteistyön SYNLAB Suomen kanssa. SYNLAB Suomi on valittu tarjouskilpailun myötä palveluntuottajaksi, joka toteuttaa Siun soten koronanäytteenoton Joensuun Siilaisen terveysaseman yhteydessä maaliskuun alusta lähtien. Samalla Joensuun keskustan alueella koronanäytteenotto keskitetään Siilaiselle ja näytteenoton aukioloajat laajenevat. Näytteet analysoidaan SYNLAB Suomen koronalaboratoriossa Helsingissä.

Siun sote on toteuttanut Siilaisen koronanäytteenoton tähän saakka omin voimin. Näytteenotto on sitonut terveysaseman omaa henkilökuntaa, joka nyt vapautuu alkuperäisiin tehtäviinsä.

Järjestelyn tarkoitus on osaltaan vähentää henkilökunnan kuormitusta ja turvata terveyspalvelujen saatavuutta kuntalaisille, kertoo hallintoylilääkäri Petri Kivinen Siun sotelta.

Räätälöimme toimintamme vastaamaan Siun soten tarpeita ja tarjoamme heidän kaipaamansa palvelun edullisesti, sujuvasti ja laadukkaasti, sanoo Minna Kestilä SYNLABista. Meillä on jo mukavasti kokemusta toimivasta yhteistyöstä julkisen terveydenhuollon kanssa ja kehitämme prosessejamme tällä saralla jatkuvasti.

Siilaisen koronanäytteenotto tapahtuu drive-in -pisteellä terveysaseman yhteydessä kuten tähänkin saakka. Koronatestiin hakeudutaan niin ikään samalla tavalla kuin ennenkin; joko verkossa koronaviruksen Omaolo-oirearvion kautta tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Lisätiedot:

Siun sote, hallintoylilääkäri Petri Kivinen, petri.kivinen@siunsote.fi, puh. 013 330 4519
SYNLAB Suomi, aluejohtaja Minna Kestilä, minna.kestila@synlab.fi, puh. 050 599 5378

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Kuntayhtymän vastuulla ovat myös ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi. www.siunsote.fi

SYNLAB Suomi on suurin diagnostisten palveluiden yksityinen toimija Suomessa. SYNLAB tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja yli 30 paikkakunnalla. Asiakkaita ovat yksityishenkilöiden lisäksi terveyspalveluyritykset, julkinen sektori sekä yritys- ja vakuutusasiakkaat. SYNLAB Suomessa on yli 300 työntekijää. SYNLAB Suomi on osa Euroopan suurinta laboratorioketjua SYNLAB Groupia, jolla on toimintoja 40 maassa ja noin 20 000 työntekijää. www.synlab.fi.