Uutiset

Röntgenhoitajaksi valmistunut Linda Lindström iloitsee alan työmahdollisuuksista

Vuoden 2023 päätteeksi SYNLAB palkitsi röntgenhoitajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta valmistuneen Linda Lindströmin 500 euron arvoisella stipendillä. Stipendiohjelmallaan SYNLAB haluaa kasvattaa diagnostiikka-alan ja alalla toimivien ammattiryhmien arvostusta sekä palkita opinnoissaan menestyneitä opiskelijoita.

Linda Lindström kertoo kiinnostuneensa alasta, kun kuuli aikanaan erään röntgenhoitajan puhuvan mielenkiintoisesta työstään. Opintoja pohtiessaan Linda selvitti röntgenhoitajien työtilannetta ja totesi, että töitä kyllä riittää. ”Asia oli sillä selvä, lähtisin opiskelemaan röntgenhoitajaksi”, Linda muistelee.

Vaikka röntgenhoitajaopinnoissa oli mukana ihmisiä hyvin erilaisilla taustoilla, heitä kaikkia tuntui yhdistävän mielenkiinto ihmisen anatomiaa, hoitotyötä ja teknologian hyödyntämistä kohtaan. Lindan mielestä ala sopii hyvin myös sellaisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita hoitoalasta, mutta eivät välttämättä näe itseään perinteisessä hoitotyössä.

Röntgenhoitajille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja

Linda on onnellinen valmistumisestaan ja kokee SYNLAB-stipendin mahtavana saavutuksena kolmen ja puolen vuoden uurastuksen päätteeksi.

Tarkkoja urasuunnitelmia Linda ei ole vielä tehnyt. Tavoitteena hänellä on nyt ottaa natiivikuvantaminen ja tietokonetomografia haltuun ja katsoa mihin tie vie. Opintojen aikana Linda ihastui sepelvaltimoiden varjoainekuvaukseen eli koronaariangiografiaan, ja sen parissa työskentely on haaveissa.

”Röntgenhoitajan työkenttä on laaja”, toteaa Linda. ”Omien mieltymysten mukaan voi hakeutua esimerkiksi rooliin, jossa tehdään moniammatillista päivystystyötä leikkaussaliympäristössä tai vaihtoehtoisesti voi hakeutua pienempään toimipisteeseen, jossa saa tehdä itsenäistä työtä virka-aikaan. Vaihtoehtoja on monia!”

SYNLABin stipendiohjelma on palkinnut Metropolia ammattikorkeakoulun, Tampereen ammattikorkeakoulun sekä Oulun ammattikorkeakoulun röntgenhoitajiksi ja bioanalyytikoiksi valmistuneita vuodesta 2021.  Koulut valitsevat stipendin saajat opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella.