Uutiset

Röntgenhoitajaksi valmistunut Hanna Ahervo sai SYNLAB-stipendin

SYNLAB palkitsi Metropolia AMK:sta kesäkuussa 2022 röntgenhoitajaksi valmistuneen Hanna Ahervon 500 euron arvoisella stipendillä.

”Olen todella iloinen saamastani stipendistä. Olen koko opiskeluajan pyrkinyt parhaaseeni ja todella otettu siitä, että panokseni ja motivaationi tätä alaa kohtaan on huomattu”, Hanna Ahervo kertoo.

Hanna aloitti röntgenhoitajaopinnot asuessaan ulkomailla

”Kiinnostuin röntgenhoitajan ammatista vähän vahingossa. Asuin silloin Belgiassa ja katselin erilaisia koulutusohjelmia. Kuvaus röntgenhoitajan ammatista tuntui kiinnostavalta, joten päätin kokeilla. Aloitin röntgenhoitajan opinnot Belgiassa, jonka jälkeen muutin Suomeen ja aloitin opinnot Metropoliassa”, Hanna kertoo.

Röntgenhoitajan ammatti mahdollistaa monipuoliset urapolut ja kehittymismahdollisuudet

”Haluan kehittyä ammatissani ja oppia uutta. Onneksi tämä on sellainen ala, jossa koko ajan tulee paljon uutta opittavaa. Lisäksi röntgenhoitajan ammatti on hyvin monipuolinen, josta pidän erityisesti. Erilaisia modaliteetteja ja siten työskentelymahdollisuuksia on lukuisia. Pidän haastavasta ja monipuolisesta työskentelystä”, Hanna tiivistää.

SYNLAB Suomi haluaa stipendiohjelmalla nostaa kuvantamisalan houkuttelevuutta, osoittaa arvostusta tärkeää ammattiryhmää kohtaan sekä palkita ja tukea opinnoissaan hyvin menestyviä opiskelijoita. Röntgenhoitajan työ on monipuolista ja vaativaa työtä. Osaajia tarvitaan alalle enemmän.

Vuonna 2021 SYNLAB aloitti stipendiyhteistyön Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Tampereen ja Oulun ammattikorkeakoulujen kanssa. SYNLABin stipendi on 1000 euroa tutkinto-ohjelmaa ja oppilaitosta kohden vuodessa. Oppilaitos saa halutessaan jakaa summan kahdelle opiskelijalle. Koulu valitsee stipendin saajan opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella. Stipendi jaetaan radiografian ja sädehoidon tutkinto-ohjelman lisäksi myös bioanalyytikoksi valmistuvalle.

Lisätietoa:
Tiina Kaarni rekrytointiasiantuntija
SYNLAB Suomi
tiina.kaarni@synlab.fi, +358 50 409 3988