LABORATORIO­­PAKETIT

Tärkeät vitamiinit -laboratoriopaketti on suunniteltu kertomaan kolmen tärkeän vitamiinin tasot elimistössäsi: D-vitamiinin, B12-vitamiinin ja folaatin. Ne vaikuttavat vireyden ja aineenvaihdunnan lisäksi muun muassa kehon puolustusjärjestelmän ja hermoston toimintaan, muistiin sekä solujen kasvuun.

D-vitamiinia saa riittävästi vain harvasta ruuasta, ja sen tärkeä lähde onkin aurinko. Suomessa D-vitamiinin saanti on vähäisen auringonvalon vuoksi varmistettava tarvittaessa ravintolisällä. Ennen ravintolisän käyttöä on oma D-vitamiinitaso kuitenkin tärkeää selvittää verikokeella, ja tasoa on hyvä myös seurata säännöllisesti. D-vitamiinin puute on havaittu liittyvän useisiin sairauksiin, kuten diabetekseen, syöpään, verenkiertotauteihin ja hermoston rappeumatauteihin. 

B12-vitamiini ja folaatti ovat tärkeimpiä vitamiineja ihmiselle, mutta niiden puute on yleistä – erityisesti vanhemmalla iällä ja vegaaniruokavaliota noudattavilla. B12-vitamiinia saadaan eläinperäisestä ruuasta, ja sen puute liittyy sekasyöjillä usein imeytymisen ongelmiin mahalaukussa.

Folaattia eli B9-vitamiinia saadaan mm. tummanvihreistä kasviksista, marjoista ja täysjyväviljasta. Sen riittävä saanti on erityisen tärkeää hedelmällisessä iässä oleville naisille, jotka suunnittelevat perheenlisäystä, ovat raskaana tai imettävät.

Tärkeät vitamiinit -paketti sopii hyvin kertatutkimukseksi tai tilanteen jatkuvaan seurantaan. Jos haluat tietää enemmän myös kivennäisaineiden tilanteestasi, suosittelemme Tärkeät vitamiinit ja kivennäisaineet -pakettia.

Tärkeät vitamiinit -pakettiin sisältyy 3 tutkimusta: 

D-vitamiini

D-vitamiinin määrityksellä voidaan selvittää mahdollista D-vitamiinin puutostilaa sekä häiriöitä kalsiumin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinia saadaan ravinnosta ja sitä muodostuu ihossa auringon UV-valon vaikutuksesta. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa mm. väsymystä.

B12-vitamiini, aktiivinen

B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ravinnosta kuten maksa-, liha- ja maitotuotteista. Tutkimus on ensisijainen erityisesti B12-vitamiinin puutetta epäiltäessä ja vitamiinihoidon tehon arvioimisessa.

Folaatti

Folaatti on toiselta nimeltään B9-vitamiini, joka varastoituu maksaan. B9-vitamiinia saa ravinnosta esimerkiksi syömällä tuoreita kasviksia ja marjoja. Folaattia tarvitaan mm. DNA eli nukleiinihappojen valmistamiseen ja aivojen aineenvaihduntaan.

Tärkeät vitamiinit -paketti – huomioi nämä asiat:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Voit tilata Tärkeät vitamiinit -paketin ilman lääkärin lähetettä.
  • Saat tulokset kolmen työpäivän kuluessa. 
  • Tutkimus vaatii paastoa.