LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 95 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Kärsitkö kiusallisista vatsavaivoista? Laktoosi-intoleranssi- ja keliakiapaketilla selvitetään, johtuvatko vatsakivut, ripulointi tai suoliston kouristukset laktoosi-intoleranssista tai keliakiasta.  

Hankalat vatsavaivat aiheuttavat kokonaisvaltaisesti epämiellyttävän olon ja vaikeuttavat arkea. Syy vatsan temppuiluun kannattaa tutkia, kun oireet jatkuvat pitkään ja tietyt ruoka-aineet tuntuvat pahentavan niitä. 

Laktoosi-intoleranssi on yleinen vaiva, josta kärsii noin joka viides suomalainen. Termi kuvaa perinnöllistä oireryhmää, jossa oma keho ei pysty pilkkomaan maidossa olevaa sokeria eli laktoosia. Laktoosi-intoleranssi oireilee esimerkiksi vatsakipuna, ripulina ja ilmavaivoina. Ongelmat helpottavat, kun vähennät merkittävästi laktoosin määrä ruokavaliossasi tai jätät maidon kokonaan pois.

Keliakia on autoimmuunisairaus, jossa viljatuotteiden (vehnä, ohra, ruis) sisältämä valkuaisaine vaurioittaa ohutsuolen limakalvon nukkaa vaikeuttaen ravintoaineiden imeytymistä. Keliakian oireet ovat monimuotoisia ja hyvin yksilöllisiä. Tyypillisiä vaivoja ovat vatsakipu, ripulointi ja suoliston kouristukset. Keliakia voi esiintyä myös oireettomana tai vähäoireisena. 

Laktoosi-intoleranssi- ja keliakiapaketti on tarkoitettu henkilöille, joilla esiintyy kroonisia vatsavaivoja. Tutkimuspakettimme auttaa selvittämään, johtuvatko oireet laktoosi-intoleranssista tai keliakiasta. 

Laktoosi-intoleranssi ja keliakia voivat oireilla seuraavasti:

 • Ripuli
 • Ilmavaivat
 • Kroonistuneet vatsakivut
 • Ruoansulatushäiriöt
 • Painon nousu/lasku
 • Epämukavuuden tunne maitotuotteiden nauttimisen jälkeen

Laktoosi-intoleranssi- ja keliakiapaketti sisältää 3 tutkimusta:

Kudostransglutaminaasi IgA

Kudostransglutaminaasi tutkimusta käytetään keliakian toteamisessa. Tutkimuksen tuloksen luotettavuuden kannalta suositellaan, että tutkittava on ollut gluteenipitoisella ruokavaliolla näytteenottoa edeltävästi ainakin 6 viikon ajan.

Immunoglobuliini A

Immunoglobuliinit ovat elimistön proteiineja, jotka toimivat vasta-aineina. Immunoglobuliini A tutkimus kertoo keliakian tunnistamisessa keskeisen IgA-luokan immunoglobuliinien määrästä.

Laktoosi-intoleranssi, DNA-tutkimus

Laktoosin pilkkovan laktaasientsyymin puute aiheuttaa aineenvaihduntahäiriön eli laktoosi-intoleranssin. Laktoosi-intoleranssi tilassa laktoosin hajoaminen sekä imeytyminen häiriintyy. 

Laktoosi-intoleranssi- ja keliakiapaketti – huomioi nämä:

 • Hintaan lisätään palvelumaksu.
 • Paketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
 • Saat tulokset viiden työpäivän kuluessa. 
 • Tutkimus ei vaadi paastoa.
 • Luotettavan keliakiadiagnostiikan edellytyksenä on, että tutkittava on ollut gluteenipitoisella ruokavaliolla vähintään 6 viikon ajan ennen näytteen ottamista.