Uutiset

Oulun ammattikorkeakoulusta röntgenhoitajaksi valmistunut Marja Kauppila sai SYNLAB-stipendin

SYNLAB palkitsi Oulun ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2022 röntgenhoitajaksi valmistuneen Marja Kauppilan 500 euron arvoisella stipendillä. SYNLAB haluaa stipendiohjelmalla osoittaa arvostusta tärkeää röntgenhoitajan työtä kohtaan sekä palkita ja tukea opinnoissaan hyvin menestyviä opiskelijoita. Röntgenhoitajia tarvitaan alalle enemmän.

Olen kiitollinen SYNLAB-stipendistä ja iloinen siitä, että tunnollinen työ huomataan ja palkitaan tällä tavalla”, Marja Kauppila iloitsee.

Röntgenhoitajan ammatti sopii ihmiselle, joka haluaa merkityksellisen työn

Ennen opintojani en tiennyt paljon röntgenhoitajan työstä. Mielenkiintoni ammattia kohtaan kasvoi sitä suuremmaksi, mitä enemmän opin koulussa, harjoitteluissa ja kesätöissä. Röntgenhoitajan ammatti sopii ihmisille, jotka haluavat merkityksellisen työn, jossa on mahdollista kehittyä joka päivä. Työssä saattaa kohdata kymmeniä ihmisiä yhden päivän aikana ja kuitenkin itsenäinen työskentely laitteiden parissa kuuluu myös työnkuvaan”, Marja kertoo.

Haluan oppia aina vain lisää ja kehittää osaamistani jatkossa työmahdollisuuksien mukaan”, Marja tiivistää tulevaisuuden suunnitelmistaan.

SYNLABilla on stipendiyhteistyötä useiden ammattikorkeakoulujen kanssa

SYNLAB aloitti stipendiyhteistyön Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Tampereen ja Oulun ammattikorkeakoulujen kanssa vuonna 2021. SYNLABin stipendi on 1000 euroa tutkinto-ohjelmaa ja oppilaitosta kohden vuodessa. Oppilaitos saa halutessaan jakaa summan kahdelle opiskelijalle. Koulu valitsee stipendin saajan opintomenestyksen,
opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella. Stipendi jaetaan radiografian ja sädehoidon tutkinto-ohjelman lisäksi myös bioanalyytikoksi valmistuvalle.