Uutiset

Eksote selvittää SYNLAB:in kanssa edellytyksiä laboratoriotoiminnan myymiselle

LEHDISTÖTIEDOTE 26.2.2019

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten hallitus on päättänyt yhtenä vaihtoehtona selvittää mahdollisuudet Eksoten laboratorion myymisestä SYNLAB:lle. Eksote on aloittanut aie- ja salassapitosopimusta koskevat neuvottelut SYNLAB:in kanssa 25.2. Neuvottelut jatkuvat maaliskuun loppuun.

Neuvottelujen kohteena on Eksoten laboratoriotoiminta. Eksoten näytteenottopisteissä ja laboratoriossa työskentelee yli 100 henkilöä. Mahdollisella kaupalla Eksote pyrkii kattamaan vuoden 2019 budjetin alijäämää samalla turvaten laadukkaiden laboratoriopalveluiden jatkon sairaanhoitopiirin alueella.

– SYNLAB:lla sekä sen omistamalla Yhtyneet Medix Laboratorioilla on vuosikymmenten kokemus yhteistyöstä julkisen sektorin ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Pystymme takaamaan Eksotelle laboratoriotoiminnan jatkamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Suomessa sairaanhoitopiirit eivät ole aiemmin ulkoistaneet laboratoriotoimintaa yksityiselle sektorille, mikä on Euroopassa normaali toimintamalli. Onnistuneiden neuvotteluiden myötä tämä olisi ensimmäinen kerta Suomessa, toteaa SYNLAB Suomen johtava ylilääkäri Sakari Jokiranta.

Osapuolten väliset neuvottelut pyritään saattamaan loppuun huhtikuussa. Varsinainen toiminta tullaan siirtämään yhdessä sovitun ja neuvotellun aikataulun mukaisesti, jos kauppa päätetään toteuttaa.

Julkisen sektorin lisäksi SYNLAB palvelee yksityisiä terveydenhuollon toimijoita, vakuutusyhtiöitä, yrityksiä ja sairauskassoja sekä kuluttaja-asiakkaita. Laboratoriopalveluiden lisäksi SYNLAB tarjoaa kuvantamistutkimuksia, ja on yksityisen diagnostiikka-alan markkinajohtaja Suomessa. SYNLAB:in oma verkosto Suomessa kattaa noin 40 paikkakuntaa ja yritys työllistää yli 300 työntekijää.

SYNLAB:in laboratorioiden laatu perustuu kansainvälisesti tunnustettuun standardiin EN ISO 15189. Myös kaikki yhteistyökumppaneiden laboratoriot ovat akkreditoituja. Helsingin Kivihaan keskuslaboratoriossa analysoidaan yli 3,5 miljoonaa näytettä vuosittain ja siellä työskentelee noin 150 asiantuntijaa. SYNLAB Suomi on osa saksalaista SYNLAB Groupia, joka on Euroopan johtava lääketieteellisen diagnostiikan tuottaja.

LISÄTIETOJA


Sakari Jokiranta, johtava ylilääkäri, SYNLAB Suomi
puh. 050 547 1184
sakari.jokiranta@medix.fi

SYNLAB Suomi tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja sisältäen magneetti-, röntgen-, ultraääni- ja mammografiatutkimukset noin 40 paikkakunnalla julkiselle sektorille, yritys- ja vakuutusasiakkaille sekä yksityisasiakkaille. Yhtiöllä on yli 300 työntekijää. Yhtiön keskuslaboratorio sijaitsee Helsingissä. www.synlab.fi.  

SYNLAB Group on johtava lääketieteellisen diagnostiikan tarjoaja Euroopassa. Yli 40 maassa toimivalla yhtiöllä on noin 20 000 työntekijää ja se tekee yli 530 miljoonaa laboratoriotutkimusta vuodessa. Yhtiön pääkonttori on Saksassa ja sen liikevaihto on n. 1,9 miljardia euroa. www.synlab.com