Uutiset

SYNLAB-stipendi bioanalyytikoksi valmistuneelle Katja Ritolalle


Metropolia ammattikorkeakoulusta bioanalyytikoksi valmistunut Katja Ritola palkittiin 500 euron arvoisella SYNLAB-stipendillä keväällä 2023. SYNLAB Suomi haluaa stipendiohjelmalla tukea opinnoissaan menestyneitä opiskelijoita sekä lisätä laboratorioalan ja bioanalyytikoiden arvostusta. Bioanalyytikoille on tarvetta työmarkkinoilla.

Stipendi tuli minulle todella isona yllätyksenä ja kyllähän se mukavalta tuntuu, kun ahkera opiskelu palkitaan”, Katja Ritola toteaa.

Katjan kiinnostus alaa kohtaan heräsi pikkuhiljaa. Hän työskenteli aiemmin lähihoitajana päivystyksessä, missä verinäytteiden otto on arkipäivää. ”Ajan myötä mielenkiintoni näytteiden analysointiin heräsi. Myös bioanalyytikon työn monipuolisuus houkutti”, Katja kertoo.

Katja Ritola sai heti valmistumisensa jälkeen työpaikan laboratoriosta, jossa pääsee työskentelemään monessa eri työpisteessä. Hänellä on suunnitelmissa oman osaamisensa syventäminen ja kehittäminen työelämässä.

SYNLABilla on yhteistyötä useiden ammattikorkeakoulujen kanssa

SYNLAB aloitti stipendiyhteistyön Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Tampereen ja Oulun ammattikorkeakoulujen kanssa vuonna 2021. Koulut valitsevat stipendin saajat opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella. Stipendi jaetaan bioanalytiikan koulutusohjelman lisäksi myös röntgenhoitajaksi valmistuvalle