Uutiset

Bioanalyytikoksi valmistunut Paula Tallinen sai SYNLAB-stipendin

Metropolia AMK:sta lokakuussa 2022 bioanalyytikoksi valmistunut Paula Tallinen sai 500 euron arvoisen SYNLAB-stipendin. SYNLAB Suomi haluaa stipendiohjelmalla lisätä laboratorioalan tunnettuutta, osoittaa arvostusta tärkeää ammattiryhmää kohtaan sekä palkita ja tukea opinnoissaan hyvin menestyviä opiskelijoita. Bioanalyytikon työ on
monipuolista ja vaativaa työtä. Osaajia tarvitaan alalle enemmän.

”Olen kiitollinen saamastani SYNLAB-stipendistä. Opinnot sujuivat kohdallani hyvin, sillä kursseilla käsitellyt asiat tuntuivat mielenkiintoisilta ja imaisivat mukanaan. Stipendi osoitti, että ahkera opiskelu kannattaa ja tuntuu hyvältä saada kiitosta siitä myös näin stipendin muodossa”, Paula Tallinen kertoo.

Paula halusi merkityksellisen työn

”Päädyin vaihtamaan alaa, sillä halusin merkityksellisen työn, jossa joka päivä koen tekeväni tärkeää työtä. Vaikka bioanalyytikon työ jää usein hieman piiloon potilailta, tiedän kuitenkin itse olevani yksi tärkeä osa hoitoketjua”, Paula toteaa.

”Suosittelen bioanalyytikon opintoja kaikille, joita kiinnostaa mielenkiintoiset ja monipuoliset tarkkuutta vaativat työt osana terveydenhuoltoa. Bioanalyytikkona pääsee osallistumaan potilaan hoitoon ja työmahdollisuuksia on lukuisia”, Paula tiivistää.

Kesätyöpaikka vaihtui vakituiseen työhön

”Aloitin opiskeluaikana kesätöissä virologian ja immunologian osastolla, jonne olen nyt jäämässä. Työt ovat mielenkiintoisia ja työkaverit mukavia. Nyt haaveissa on oppia hallitsemaan kaikki nykyisen tiimin työt. Ehkä jossain vaiheessa muutkin erityisalat kiinnostavat, kuten genetiikka, erikoishematologia, patologia tai isotooppilääketiede. Bioanalyytikon koulutuksessa hyvää on se, että opiskeluaikana ei tarvitse vielä päättää mitään erikoistumislinjaa, vaan kaikki mahdollisuudet ovat avoinna”, Paula pohtii tulevaisuuden suunnitelmistaan.

SYNLAB aloitti stipendiyhteistyön Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Tampereen ja Oulun ammattikorkeakoulujen kanssa vuonna 2021. SYNLABin stipendi on 1000 euroa tutkinto-ohjelmaa ja oppilaitosta kohden vuodessa. Oppilaitos saa halutessaan jakaa summan kahdelle opiskelijalle. Koulu valitsee stipendin saajan opintomenestyksen, opinnäytetyön arvosanan sekä harjoittelussa osoitetun yhteistyökyvyn ja osaamisen perusteella. Stipendi jaetaan bioanalytiikan koulutusohjelman lisäksi myös röntgenhoitajaksi valmistuvalle.