Uutiset

Aarne Aktan SYNLAB Suomen toimitusjohtajaksi

LEHDISTÖTIEDOTE 18.12.2018

SYNLAB Suomen toimitusjohtajaksi on valittu Aarne Aktan. Hän aloittaa tehtävässä 1. huhtikuuta 2019.

Aarne Aktanilla on vahva kokemus liikkeenjohdosta sekä hallitustyöskentelystä niin terveydenhuollossa kuin muilla toimialoilla. Aiemmin Aktan on toiminut muun muassa terveyspalveluyritys Pihlajalinnan ja Talentumin toimitusjohtajana sekä usean pörssiyrityksen hallituksessa.

SYNLAB Suomi, johon kuuluvat mm. Cityterveys Oy, SYNLAB Finland Oy ja Yhtyneet Medix Laboratoriot, työllistää noin 300 henkilöä lähes 40 toimipisteessä ympäri maata.

”Olen ollut sekä Yhtyneet Medix Laboratorioiden asiakas että Cityterveyden kilpailija. Cityterveyden toimintatapa ja kyky muuttaa markkinaa on mielestäni ihailtavaa. Koko terveydenhuoltokenttä Suomessa on muutoksessa ja diagnostiikan merkitys terveydenhuollossa tulee kasvamaan entisestään. SYNLABilla on erittäin hyvä asema hyödyntää tätä muutosta ja rakentaa terveydenhuoltokenttää paremmaksi“, toteaa Aktan.

SYNLAB Suomi on osa saksalaista SYNLAB Groupia, joka on Euroopan johtava lääketieteellisten diagnostiikkapalvelujen tarjoaja. SYNLAB on muutamassa vuodessa kasvattanut nopeasti markkinaosuuttaan Suomen yksityisestä diagnostiikkamarkkinasta. Heinäkuussa 2017 SYNLAB osti kuvantamis- ja laboratoriopalveluja tarjoavan Cityterveys Oy:n ja kesällä 2018 yhtiö hankki omistukseensa Yhtyneet Medix Laboratoriot sekä Lounais-Suomen Patologian Laboratorio Oy:n.

SYNLAB investoi kasvuun tulevaisuudessakin. ”Kansainvälisten yritysten investoinnit Suomeen ovat olleet laskussa. SYNLAB on kuitenkin tehnyt muutaman viime vuoden aikana lähes sadan miljoonan euron investoinnit markkinaamme. Näen tämän kertovan luottamuksesta Suomen diagnostiikkapalvelujen potentiaaliin. On erittäin kiinnostavaa olla mukana rakentamassa tulevaisuutta tässä markkinatilanteessa ja kansainvälisen konsernin tuella“, Aktan jatkaa.

SYNLAB Suomi on yksityisen diagnostiikka-alan markkinajohtaja ja tarjoaa palveluita julkisille ja yksityisille terveydenhuollon toimijoille, yrityksille, vakuutusyhtiöille, sairauskassoille ja yksityisille henkilöille. Yhtiön toimipaikkaverkosto on laajentunut muutamassa vuodessa lähes 40 paikkakunnalle. Helmikuussa palvelut laajenevat myös Ruotsiin, missä SYNLAB Suomi aloittaa etätestauspalvelut Sörmlandin maakäräjillä.


Lisätietoja:

Rainar Aamisepp, toimitusjohtaja, SYNLAB Pohjois-Eurooppa
+372 51 020 08
rainar.aamisepp@synlab.ee

Aarne Aktan
+358 40 342 4440

SYNLAB Group on johtava lääketieteellisen diagnostiikan tarjoaja Euroopassa. Yli 40 maassa toimivalla yhtiöllä on noin 20 000 työntekijää ja se tekee yli 530 miljoonaa laboratoriokoetta vuodessa. Yhtiön pääkonttori on Saksassa ja sen liikevaihto on n. 1,8 miljardia euroa. www.synlab.com

SYNLAB Suomi tarjoaa korkealaatuisia laboratorio- ja kuvantamispalveluja sisältäen magneetti-, röntgen-, ultraääni ja mammografiatutkimukset noin 40 paikkakunnalla julkiselle sektorille, yritys- ja vakuutusasiakkaille sekä yksityisasiakkaille. Yhtiöllä on noin 300 työntekijää. Yhtiön keskuslaboratorio sijaitsee Helsingissä. www.synlab.fi.