RINTOJEN YHDISTELMÄTUTKIMUS

Rintojen yhdistelmätutkimuksessa yhdistyy rintojen röntgenkuvaus eli mammografia sekä rintojen 3D-ultraäänitutkimus.  

Mammografiakuvauksessa molemmat rinnat kuvataan kahdesta eri suunnasta vuorotellen. Paljaat rinnat puristetaan vuorotellen kuvaustasoa vasten. Puristus voi tuntua epämiellyttävältä tai kivuliaalta, mutta se kestää kerrallaan vain muutaman sekunnin. Jos puristus ei ole tarpeeksi napakka, kuvasta ei tule diagnostisesti tarkka ja samalla säteilyannos kasvaa.  

Mammografiakuvauksen jälkeen menetelmään perehtynyt röntgenhoitaja tekee rinnoista 3D-ultraäänitutkimuksen. 3D-ultraäänitutkimuksessa asiakas makaa selällään, kuvattavan puolen käsivarsi kohotettuna. Iholle levitetään kosteusvoidetyyppistä geeliä optimaalisen kuvan muodostumiseksi. Rinnan päälle asetetaan kuvauslaite, joka muodostaa 3D-leikkeitä useasta eri suunnasta. 

Radiologian erikoislääkäri tarkastaa mammografia- ja ultraäänikuvat ja tekee näiden perusteella lausunnon. Lausunto on nähtävissä asiakkaan Terveyskansiossa 3 arkipäivän sisällä.  

Esteenä rintojen 3D-ultraäänitutkimukselle on sydämentahdistin ja/tai lääkeportti rintakehän alueella, neurosimulaattori sekä sydämen rytmivalvuri. Jos rinta on kokonaan poistettu, eikä rakennerintaa ole tehty, tutkimustulos voi olla puutteellinen niukan pehmytkudoksen ja arven takia. Tämän vuoksi emme tee kuvausta poistetulle puolelle.

(Sivun kuvituskuva: Joona Raevuori)

Hinnasto

TuoteKoodiTarvitaanko läheteHinta
Rintojen yhdistelmätutkimusHA1RA Lähete tarvitaan249 €

Ajanvaraus vain puhelimitse asiakaspalvelusta 010 326 3260.

Rintojen yhdistelmätutkimus SYNLABilla – huomioithan myös: 

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Tutkimukseen tarvitaan lähete.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 3-5 arkipäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin.

Rintojen yhdistelmätutkimuksia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Selected service is not available in any location.