RINTOJEN 3D-ULTRAÄÄNI​TUTKIMUS

3D-ultraäänitutkimus on tarkka, turvallinen ja säteilytön tutkimus, joka sopii oireettomien naisten terveystarkastustyyppiseksi rintatutkimukseksi. Tutkimukseen voi tulla myös ilman lähetettä.

Rintojen automatisoitu 3D-ultraäänitutkimus soveltuu parhaiten oireettomien rintojen terveystarkastustyyppiseen tutkimiseen. Tutkimuksella ei ole tarkoitus korvata seulontamammografiaa, mutta sillä voidaan hyvin täydentää mammografiaa, jos rinta on tiivis ja sisältää runsaasti rintakudosta (mastopaattinen rauhasrakenne). Menetelmä sopii myös mammografiaseulontojen välissä tehtäväksi, koska 3D-ultraäänitutkimukseen ei liity säteilyrasitusta.  

Rintojen 3D-ultraäänitutkimuksen tekee menetelmään perehtynyt röntgenhoitaja. Kuvaus tehdään makuuasennossa, kuvattavan rinnan puoleinen käsi pään viereen nostettuna. Iholle levitetään kosteusvoidetta, jotta ultraäänen erotusdiagnostiikka olisi optimaalinen. 3D-ultraäänitutkimuksessa rinnan päälle asetetaan kuvauslaite, joka muodostaa automatisoidusti 3D-leikkeitä useasta eri suunnasta. Kuvaus kestää noin 10-15 minuuttia per rinta.  

Rintatutkimuksiin perehtynyt radiologian erikoislääkäri arvioi tutkimuksesta syntyneet kuvat ja tekee niistä lausunnon asiakkaalle. Valmis lausunto toimitetaan SYNLABin verkkosivuilla olevaan asiakkaan henkilökohtaiseen Terveyskansioon. Terveyskansioon pääsee kirjautumaan vahvan tunnistautumisen kautta. 

Esteenä rintojen 3D-ultraäänitutkimukselle on sydämentahdistin ja/tai lääkeportti rintakehän alueella, neurosimulaattori sekä sydämen rytmivalvuri. Jos rinta on kokonaan poistettu, eikä rakennerintaa ole tehty, tutkimustulos voi olla puutteellinen niukan pehmytkudoksen ja arven takia. Tämän vuoksi emme tee kuvausta poistetulle puolelle. Rintaimplantit eivät ole este tutkimukselle.

3D-ultraäänitutkimukseen ei tarvita lähetettä.

Muistathan täyttää esitietolomakkeen ennen tutkimukseen tulemista, joko etukäteen tai viimeistään toimipisteessä.

Rintojen 3D-ultraääni

Hinnasto

TuoteKoodiTarvitaanko läheteHinta
Rintojen 3D-ultraääni HA1AE3D/HA1BE Ei tarvita lähetettä249 €

Varaa aika tästä tai puhelimitse asiakaspalvelusta 010 326 3260.

Rintojen 3D-ultraäänitutkimus SYNLABilla – huomioithan myös: 

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Tutkimukseen ei tarvita lähetettä.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 3-5 arkipäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin.

Rintojen 3D-ultraääni­tutkimuksia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Selected service is not available in any location.