LABORATORIO­­PAKETIT

Paketin normaalihinta on 75 €, kun hintaan lisätään palvelumaksu 19,50 €. Kiusaavatko sinua hankalat vatsavaivat? Keliakian perustutkimuspaketilla selvität helposti, johtuvatko vatsakivut, ripulointi tai suoliston kouristukset keliakiasta.  

Hankalat vatsavaivat aiheuttavat kokonaisvaltaisesti epämiellyttävän olon ja vaikeuttavat arkea. Keliakia on autoimmuunisairaus, jossa viljatuotteiden (vehnä, ohra, ruis) sisältämä valkuaisaine vaurioittaa ohutsuolen limakalvon nukkaa vaikeuttaen ravintoaineiden imeytymistä. Keliakian oireet ovat monimuotoisia ja hyvin yksilöllisiä. Tyypillisiä vaivoja ovat vatsakipu, ripulointi ja suoliston kouristukset. Keliakiaa voi esiintyä myös oireettomana tai vähäoireisena. 

Kudostransglutaminaasi S -tTGAbA tutkimusta käytetään keliakian toteamisessa. Keliakiassa eli gluteenienteropatiassa viljatuotteista peräisin oleva gluteenivalkuaisaine vaurioittaa ohutsuolen limakalvoilla olevaa nukkaa, tavallisesti kroonistuneen tulehdustilan seurauksesta, jos henkilöllä on taudille alttius perimässä. 

Keliakia voi alkaa minkä ikäisenä tahansa ja se aiheuttaa tyypillisesti ilmavaivoja, löysiä ja ripulisia ulosteita, turvotusta ylävatsalla, painon laskua sekä lapsilla kasvun hidastumista. Osalla saattaa olla myös iho-oireita, mitä sanotaan ihokeliakiaksi. Tutkimuksen tuloksen luotettavuuden kannalta suositus on, että tutkittava on ollut gluteenipitoisella ruokavaliolla näytteenottoa ennen ainakin 6 viikon yhtäjaksoisen ajanjakson.   

Immunoglobuliini A -tutkimusta käytetään osana esimerkiksi immuunipuutosten selvittelyssä sekä immuunipuolustusjärjestelmän, luuytimen ja maksan sairauksien toteamisessa. 

Keliakian perustutkimuspaketti sisältää 2 tutkimusta:

Kudostransglutaminaasi IgA

Kudostransglutaminaasi tutkimusta käytetään keliakian toteamisessa. Tutkimuksen tuloksen luotettavuuden kannalta suositellaan, että tutkittava on ollut gluteenipitoisella ruokavaliolla näytteenottoa edeltävästi ainakin 6 viikon ajan.

Immunoglobuliini A

Immunoglobuliinit ovat elimistön proteiineja, jotka toimivat vasta-aineina. Immunoglobuliini A tutkimus kertoo keliakian tunnistamisessa keskeisen IgA-luokan immunoglobuliinien määrästä.

Keliakian perustutkimuspaketti – huomioi nämä:

  • Hintaan lisätään palvelumaksu.
  • Paketin voi tilata ilman lääkärin lähetettä.
  • Tutkimus ei vaadi paastoa.
  • Luotettavan keliakiadiagnostiikan edellytyksenä on, että tutkittava on ollut gluteenipitoisella ruokavaliolla vähintään 6 viikon ajan ennen näytteen ottamista.