Uutiset

Cityterveys on nyt SYNLAB Suomi – nimenmuutos ei vaikuta syöpäseulontojen ajanvarauksiin Helsingin ja Turun seudulla

Cityterveys siirtyi kesällä 2017 diagnostiikkatoimija SYNLAB Groupin omistukseen, minkä myötä Cityterveyden nimi vaihtuu SYNLAB Suomeksi. Kyseessä on yhtiön markkinointinimen, ei yhtiön muutos. Nimenmuutos ei vaikuta niiden henkilöiden ajanvarauksiin, jotka on kutsuttu rintasyövän tai kohdunkaulansyövän seulontaan entiseen Cityterveyteen. Nykyiset toimipisteet, henkilöstö ja palvelut pysyvät samoina, eikä nimenmuutos vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Helsingin ja Turun seudulla kuntien vastuulla olevat maksuttomat rintasyövän seulonnat toteuttaa SYNLAB Suomi, entiseltä nimeltään Cityterveys. Turun seudulla SYNLAB Suomi toteuttaa myös kohdunkaulan syövän seulonnat. Kutsuja SYNLAB Suomen toteuttamiin seulontoihin lähetetään kuukausittain noin 7 000.

Kohdunkaulan syövän seulontaan eli PAPA-testeihin kutsutaan kaikki 30–60-vuotiaat aina viiden vuoden välein. Joissain kunnissa myös 25-vuotiaat ja 65-vuotiaat saavat kutsun. Mammografiaseulontaan lähetetään kutsu 20–26 kuukauden välein 50–69-vuotiaille naisille.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan seulonnan tavoitteena on löytää oireettomat henkilöt, jotka voivat sairastaa seulottavaa syöpää. Tällä halutaan vähentää kuolleisuutta, sillä syöpä on sitä helpompi hoitaa mitä varhaisemmassa vaiheessa se löydetään.

SYNLAB Suomi tarjoaa nopeat ja laadukkaat diagnostiikan palvelut kuluttajille sekä julkisille ja yksityisille terveydenhuollon toimijoille. Asiakkaitamme palvelevat suomalaiset ja kansainväliset terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on vuosikymmenten kokemus omilta erikoisaloiltaan. Noin 30 maassa toimivalla SYNLABilla on yli 20 500 työntekijää ja se tekee 530 miljoonaa laboratoriokoetta vuodessa. Yhtiön pääkonttori on Saksassa ja sen liikevaihto on n. 1,6 miljardia euroa. Suomessa SYNLAB toimii lähes kahdellakymmenellä paikkakunnalla ja työllistää 125 työntekijää. www.synlab.fi