ULTRAÄÄNITUTKIMUS

Ultraäänitutkimuksia käytetään sairauksien diagnosointiin sekä erilaisissa toimenpiteissä näytteenoton tai lääkeainepiston ohjaukseen. Ultraäänitutkimus on ensisijainen tutkimusmenetelmä esimerkiksi vatsa-alueen vaivojen ja kivesten ongelmien selvittelyssä. Se on myös merkittävä menetelmä rintasyövän ja rintarauhasvaivojen diagnosoinnissa (kts. Rintatutkimukset). Yleisimpiä syitä ultraäänitutkimukselle ovat vatsakivut, virtsaamisongelmat, kilpirauhasmuutokset, lihas- ja jännevammat sekä alaraajojen laskimoiden tukosten poissulku.

Ultraäänitutkimus on kivuton ja turvallinen. Tutkimuksen suorittaa radiologian erikoislääkäri, joka tekee diagnoosin kuvantamislöydöksien ja oirekuvan perusteella. Ultraäänitutkimukseen voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman. 

Ultraäänitutkimus tehdään maaten tai istuen. Tutkimuksessa iholle levitetään geeliä ja kuvattavaa aluetta tarkkaillaan liikuttamalla ultraäänianturia iholla. Anturi lähettää ääniaaltoja kudoksiin ja vastaanottaa niiden kaiut tuottaen kuvan monitorille. Tutkimuksen aikana voidaan tarvittaessa antaa hengitysohjeita. Tutkimus kestää 10-20 minuuttia riippuen kuvauskohteesta. Huomioithan, että vatsan ja virtsaelinten tutkimuksiin kuuluu esivalmisteluita.

SYNLABin ultraäänitutkimukseen sisältyy aina kuvauksen tehneen radiologian erikoislääkärin lausunto. Radiologin lausunto tutkimuksen tuloksista tulee Terveyskansioon usein jo saman päivän aikana.​​

SYNLABissa ei tehdä kardiologisia, gynekologisia tai raskausajan ultraäänitutkimuksia.​​


Hinnasto

Ultraääni­tutkimus SYNLABilla – huomioithan myös:

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Ultraäänitutkimuksen suorittaa aina radiologian erikoislääkäri.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 1-3 -työpäivän aikana.
  • Rintojen ultraäänitutkimuksia tehdään tällä hetkellä ainoastaan Turussa ja Helsingissä.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin

Ultraäänitutkimuksia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Varaa aika tutkimukseen